Transparent
Inloggen
Sluiten

Schande voor PSV en PSV fans; UEFA onderzoek naar oerwoudgeluiden [UPDATE]

26 september 2002 08:48 - BBC

Verslaggever: RvW

De nederlaag tegen Arsenal kwam al had genoeg aan. De wedstrijd lijkt echter voor PSV een nog heel onprettig staartje te krijgen vanwege de oerwoudgeluiden die van enkele tribunes te horen waren. Die oerwoudgeluiden kunnen PSV en de fans nog duur komen te staan, niet alleen financieel maar ook qua imago. Deze week nog maakte de UEFA bekend een onderzoek ingesteld te hebben naar racisme bij de wedstrijden Valencia - Liverpool en Hadjuk - Fulham na klachten van de Britten. 'Het was verschrikkelijk en zou uit het voetbal moeten worden verbannen. Ik denk dat de UEFA wel actie zal ondernemen. Het is aan de UEFA om te reageren en wij hebben er alle vertrouwen in dat de UEFA dat ook zal doen' aldus Arsenal coach Arsene Wenger tegen de BBC.

[Update]
Inmiddels heeft UEFA woordvoerder Mike Lee laten weten dat de UEFA het rapport van het arbitrale kwartet zal afwachten en op basis daarvan een onderzoek in zal stellen naar de gebeurtenissen bij PSV. De zaak zou op 10 oktober besproken kunnen worden bij een bijeenkomst van de tuchtcommissie.

Inmiddels berichten media werkelijk wereldwijd over de oerwoudgeluiden en de reacties van Arsenal daarop en gaat de naam van PSV en met name haar fans wereldwijd door het slijk.

Meer op BBC




Tags

uefa oerwoudgeluiden arsenal schande arbitrale arsene bbc bijeenkomst britten fulham hadjuk imago kwartet lee liverpool ondernemen onprettig racisme rapport slijk tuchtcommissie valencia verbannen wenger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage