[CL-tegenstanders] Hiddink ziet Borussia Dortmund nipt winnen

28 september 2002 18:13

Borussia Dortmund, woensdag tegenstander van PSV in de Champions League, wist de derby in eigen huis tegen Borussia M?nchengladbach maar nipt te winnen. 5 minuten voor tijd scoorde Ewerthon de enige treffer. In de eerste helft was Borussia Dortmund de onderliggende partij in eigen huis, in de tweede helft herstelde de ploeg zich en kwam het alsnog verdiend tot de overwinning. Daarvoor diende het wel een uiterste inspanning te leveren. Guus Hiddink was zelf getuige van de overwinning van Borussia Dortmund. Spits Marcio Amoroso begon op de bank en viel halverwege de tweede helft in.

Opstelling Borussia Dortmund: Lehmann, Metzelder, W?rns, Dede, Evanilson ('69 Amoroso), Reuter, Kehl, Heinrich, Rosicky, Ewerthon ('87 Madouni), Koller

In Engeland zette Arsenal haar zegereeks voort. Uit bij Leeds won de ploeg met maar liefst 1-4. kanu (2), Toure en Henry scoorden de doelpunten voor Arsenal. De ploeg gaat nog steeds ongeslagen aan de leiding.

De derde tegenstander, Auxerre, won verrassend makkelijk met 1-4 uit bij Nantes. Voor Auxerre scoorden Benjani, Gonzalez en Yann Lachuer (2x).