Van Bommel ook verrast door wissels Hiddink

29 september 2002 00:25

Zaterdagavond begonnen Leandro, Robben, Faber en Van der Schaaf in de basis. De wissels hadden aanvoerder van Bommel wel verrast. 'De coach had er met de spelers individueel over gesproken. Misschien was het om de spelers op scherp te zetten. dat zien we dan woensdag wel.' aldus Van Bommel. De aanvoerder vond dat de ploeg haperend begon, te slap. 'De Graafschap had hiervan kunnen profiteren. Want De Graafschap kwam niet om op de nul te spelen. Daar moet ik de ploeg voor complimenteren. Als zij op 1-0 zouden zijn gekomen, dan zouden wij het nog heel moeilijk gekregen hebben. Na 20 minuten kwamen wij goed in de wedstrijd. Toen gingen wij druk zetten op de tegenstander en proberen te voetballen. Via steekballen kwamen diverse spelers voor de keeper en konden wij uitlopen. Dat ging vrij goed.'

In de tweede helft zakte de ploeg weg. 'Het is moeilijk om je in zo'n reeks wedstrijden te blijven concentreren. je bent toch vooral bezig om heel te blijven, geen blessures op te lopen. Dat zie je ook aan de wissels. Maar dat kan ook bij 4-0. Dan kan je andere spelers ritme op laten doen' aldus Van Bommel die zelf ook gewisseld werd.