Eerste puntverlies PSV na matige wedstrijd in Breda

5 oktober 2002 21:22

PSV heeft in haar 7e wedstrijd in de Eredivisie haar eerste puntverlies geleden. Uit in Breda kwam PSV niet verder dan een zeer gelukkige 2-2 tegen NAC. De wedstrijd was zeer matig van PSV kant. Het duurde erg lang voordat PSV in de wedstrijd kwam. NAC kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong in de 21ste minuut door Engelaar. De middenvelder profiteerde van een inschattingsfout van Ooijer die een diepe bal over zich heen liet stuiteren. Engelaar kon vervolgens vlak voor Waterreus de bal in de korte hoek binnenschieten. Na een half uur spelen wisselde Hiddink Vogel voor Arnold Bruggink. Ook na die wissel toonde PSV weinig speelvreugde.

De tweede helft was niet veel beter. Het verzandde veel te vaak in slaapverwekkend middenveldspel, hetgeen op een gegeven moment ook tot irritaties bij sommige spelers leidde. In de 57ste minuut kwam PSV dan toch op 1-1. Na een verdedigingsfout van NAC ontving Rommedahl de bal op de rechterflank. Hij gaf de bal hard voor en stelde vervolgens Kezman in staat om de 1-1 binnen te schieten.

Waar PSV nog hoopte op de overwinning was het NAC dat een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong kwam. Het was weer Engelaar die na een goede solo Waterreus kansloos liet, 2-1. PSV kon daar vervolgens weinig tegenover stellen. Leandro werd 12 minuut voor tijd nog ingebracht voor Ooijer om extra druk te zetten voorin. Kezman wist nog wel te scoren, maar zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Ver in blessuretijd kwam PSV op een gelukkige manier nog tot de 2-2. Een afstandschot van Rommedahl eindigde onhoudbaar voor NAC doelman Babos in het doel van NAC.