Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest oefenwedstrijd tegen Las Palmas met 1-0

10 oktober 2002 20:05

Verslaggever: RvW

Het is PSV niet gelukt om de derde editie van Copa Ciudad Las Palmas de Gran Canaria te winnen. De Eindhovenaren verloren de oefenwedstrijd met 1-0 van Las Palmas. In een matige wedstrijd kwam die 1-0 stand al na 6 minuten op het bord. N'Kong scoorde de enige treffer voor Las Palmas. Vanaf de rand van het strafschopgebied liet N'Kong Jelle ten Rouwelaar met een schot in de linker benedenhoek kansloos.

Arnold Bruggink raakte al snel geblesseerd aan zijn enkel en moest vervangen worden door Arjen Robben. PSV meldde inmiddels dat de blessure mee lijkt te vallen en dat hij slechts een bloeduitstorting overhoudt aan de charge. Robben vormde vervolgens een aanvalsdo met Vennegoor of Hesselink.

De oefenwedstrijd was in de eerste helft niet bijzonder goed te noemen. De meeste aanvallen van PSV gingen dit keer niet over rechts, maar over links via Gakhokidze. Op het einde van de eerste helft werd het eenrichtingsverkeer naar het doel van de Spanjaarden. Met name de Georgier kreeg een aantal mogelijkheden op rij voor het doel van Las Palmas. Hij speelde heel behoorlijk en probeerde overduidelijk deze kans te grijpen. Gakhokidze kon mee met PSV omdat hij dit keer niet was geselecteerd voor het nationale elftal van Georgi?.

Las Palmas wisselde in de rust twee keer, PSV niet. Guus Hiddink had alleen nog de fitte Coutinho, Dirkx en Huntelaar op de bank zitten. Hij had de afspraak gemaakt om Robben en Huntelaar slechts een half uur te laten spelen met het oog op de interland van Jong Oranje. Dat lukte met Robben dus niet vanwege de blessure van Bruggink.

PSV kwam bijna op een 2-0 achterstand nadat N'Kong een kopkans kreeg, hij raakte de bal echter verkeerd.

Na een uur spelen bracht Guus Hiddink aanvaller Klaas-Jan Huntelaar in het veld voor linksback Edno. Hij ging vanaf de rechterkant spelen als rechtshalf. Gakhokidze nam de linksbackplaats over van Edno (in het nationale elftal van Georgi? staat hij daar ook wel eens). Leandro werd vervolgens linkermiddenvelder.

PSV kreeg een aantal kansen via Gakhokidze en Vennegoor of Hesselink. Stojanovic maakte een hele behoorlijke indruk bij PSV, Addo toonde zich achterin bij vlagen wat onzeker.

Ondertussen bleef Las Palmas doorwisselen. Dat maakte de ploeg echter niet kansloos, want ten Rouwelaar voorkwam halverwege de tweede helft dat de Spaanse ploeg op 2-0 kwam via een goede reflex met de voet.

Een kwartier voor tijd kreeg ook Jurgen Dirkx nog enige speeltijd, hij viel in voor de jonge Stojanovic. In de slotminuten was PSV via goede kansen voor Robben, Huntelaar en Vennegoor of Hesselink nog dichtbij de gelijkmaker.

PSV kon het de ploeg van Las Palmas (in de tweede helft wisselde het nog eens 8 keer) te weinig moeilijk maken om te kunnen spreken van een goede wedstrijd voor PSV.

PSV mocht na afloop nog wel een trofee in ontvangst nemen voor de tweede plaats in de strijd om de Copa Ciudad Las Palmas de Gran Canaria. Een zelfzaam kleinood die niet zal misstaan in de prijzenkast aangezien dit pas de derde is die is uitgereikt in de historie :) Las Palmas kreeg als winnaar een trofee met 2 grote spelers op de middenstip.

Ernest Faber was allerminst blij om namens PSV de de trofee (een stadion met op de middenstip een hele grote speler) uitgereikt door de burgemeester in ontvangst te moeten nemen.

Opstelling PSV: Ten Rouwelaar, Lamey, Faber, Addo, Edno (Huntelaar '59), Lucius, Stojanovic (Dirkx '77), Leandro, Bruggink (Robben '20???), Vennegoor of Hesselink en Gakhokidze.

Meer op




Tags

palmas robben gakhokidze huntelaar hesselink vennegoor bruggink dirkx edno kong rouwelaar stojanovic addo canaria ciudad faber georgi gran hiddink leandro middenstip ontvangst aanvalsdo allerminst arjen arnold benedenhoek bloeduitstorting bord charge coutinho doorwisselen editie georgier historie jong kleinood kopkans lamey linkermiddenvelder linksbackplaats lucius oranje overhoudt prijzenkast rand rechtshalf slotminuten vlagen voorkwam vormde zelfzaam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage