Transparent
Inloggen
Sluiten

Niet PSV maar UEFA in beroep tegen uitspraak zaak oerwoud geluiden

15 oktober 2002 16:01

Verslaggever: RvW

De UEFA heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de eigen tuchtcommissie in de zaak betreffende de oerwoudengeluiden bij PSV - Arsenal. PSV zelf liet eerder vandaag weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak (lees meer). PSV onderzoekt wel of het de boete kan verhalen op de veroorzakers.

Aigner van de UEFA liet in een verklaring weten in beroep te gaan omdat uit de uitspraak duidelijk blijkt dat er niet voldoende hard bewijs is. Hij zal een speciale 'disciplinary inspector' aanstellen die hard bewijs moet gaan verzamelen van de clubs, zodat de tuchtcommissie tot een goed afgewogen oordeel kan komen. Een van de punten in het vonnis van de tuchtcommissie afgelopen week was dat Arsenal geen officiele aanklacht had ingediend en het arbitrale kwartet ook niets had opgenomen in haar wedstrijdrapport. Ze moest daarom afgaan op de beschikbare tv-beelden.

PSV moet nu alsnog vrezen voor een forsere straf dan de 20.500 euro boete die het afgelopen week kreeg opgelegd. 'UEFA is vastbesloten om alles te doen wat kunnen in het gevecht tegen racisme in het voetbal' aldus Aigner.

Meer op




Tags

beroep uefa tuchtcommissie aigner arsenal bewijs oerwoud aanklacht afgaan arbitrale disciplinary forsere inspector kwartet oerwoudengeluiden racisme vastbesloten veroorzakers vonnis wedstrijdrapport

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage