Gelijkspel voor PSV in Dortmund

22 oktober 2002 22:43

Verslaggever: RvW

PSV speelde in Dortmund met 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund. De eerste helft was grotendeels voor Borussia Dortmund. Na 10 minuten stond PSV alweer op een achterstand. Vanaf 5 meter kopte Koller een bal uit een vrije trap van Rosicky achter Ronald Waterreus. Borussia Dortmund schroomde niet om in eigen huis op de counter te spelen. Via snelle uitvallen kregen de Duitsers veruit de beste kansen. PSV herpakte zich wel en kreeg een enorme kans via Kezman. De spits ging alleen op Lehnman af, maar wist de kans niet te benutten. PSV ontsnapte aan het einde van de eerste helft aan een grotere achterstand.

In de tweede helft was een ander spelbeeld te zien. Hiddink bracht Robben in het veld. PSV was direct gevaarlijk via de flanken. Vlak na rust leverde dat de gelijkmaker op. Arnold Bruggink schoot na een voorzet van Robben schitterend binnen. PSV ging nog wel voor de overwinning, maar zover kwam het niet.

Gezien de wedstrijd zou PSV niet ontevreden mogen zijn met het spel en het resultaat. De situatie in de Champions League poule was echter zodanig dat PSV had moeten winnen om nog een kans te maken.

Ooijer liep tegen zijn derde gele kaart op in de Champions League. Hij zal er daarom in de wedstrijd tegen Auxerre niet bij zijn wegens een automatische schorsing van ??n wedstrijd.