Hiddink niet ontevreden met gelijkspel

22 oktober 2002 23:16

Guus Hiddink was na afloop niet ontevreden met het vertoonde spel en de 1-1 eindstand in Dortmund. De overwinning van Auxerre in Londen was echter een tegenvaller. 'Helaas blijven we hierdoor en de winst van Auxerre tot het einde afhankelijk van andere resultaten.' Opnieuw liep PSV snel tegen een tegentreffer op. 'We liepen vervolgens achter de feiten aan. In de tweede helft konden we meer druk zetten. dat kon niet vanaf de start doordat we met drie geblesseerde spelers niet teveel risico konden nemen. Ik schakel liever door, dan dat ik terug moet schakelen' aldus Hiddink. 'In de tweede helft konden 45 minuten lang doorgaan en creerden we gevaar. Net dat laatste stukje scherpte in de afwerking ontbrak. Op basis van de 2e helft hadden we wellicht meer verdiend. het was een uitstekend herstel van PSV in de tweede helft. Daar ben ik tevreden over, maar we blijven afhankelijk.'

Invaler Robben gaf in de tweede helft de toon. Hiddink had voor de wedstrijd gezegd dat de kansen over de vleugels lagen. Het lukte PSV pas dat te benutten toen Robben er na rust in kwam. 'Het was een wereld van verschil de tweede helft' aldus Robben zelf. 'hoe dat komt is moeilijk te verklaren. In de eerste helft hadden we na de 1-0 achterstand slechts ??n grote kans. Op dit niveau moet die erin (van Kezman red). Dan ga je met 0-1 de rust in. Dan moet je alles op alles zetten in de tweede helft. Toen lukte het over de flanken wel. Stiekem had er misschien wel meer in gezeten, dan hadden we onze uitgangspositie wat makkelijker gemaakt' aldus Robben.