Opnieuw pijnlijke middag PSV bij Heerenveen: 2-0 nederlaag

10 september 2017 14:22

Voor het zesde jaar op rij wist PSV niet te winnen in Heerenveen. PSV verloor vrij kansloos met 2-0, een stand die al na 6 minuten op het scorebord. PSV verloor daarbij Lozano die een directe rode kaart kreeg.

PSV zocht in de eerste minuten het initiatief. In de vierde minuut ging het echter helemaal mis. Zeneli kon ongehinderd in een positie komen om te schieten. Jeroen Zoet ging niet vrijuit en zag de bal binnengaan. Nog geen twee minuten later was het zelfs 2-0. Dumfries troefde Paal af en stelde Reza in staat de tweede binnen te tikken. In het vervolg was Heerenveen voetballend de betere ploeg en liet het met regelmaat zien hoe zwak de organisatie van PSV was. Zeneli had ook nog de kans op de derde. Nog voor rust kwam PSV ook nog eens met tien man te staan toen Hirving Lozano na een vreemde tackle rood kreeg te zien van scheidsrechter Blom.

Met tien man probeerde PSV het nog wel, maar de ploeg kwam nooit meer echt terug in de wedstrijd. Heerenveen kreeg nog een penalty na vasthouden in het strafschopgebied. Zoet wist de inzet van Reza te stoppen en voorkwam daarmee erger. Aan de andere werd PSV voor een exact zelfde vergrijp een penalty onthouden. De enige echte kans was voor invaller Luuk de Jong, zijn kopbal werd echter gestopt.