Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voegt sportwetenschapper toe aan technische staf van Cocu

29 september 2017 16:15 - PSV.nl

Marc Ponsen (38) treedt toe tot de technische staf van PSV. De sportwetenschapper krijgt parttime een rol in het team van analisten.

PSV gebruikt data van spelers en wedstrijden als ondersteuning bij de A-selectie en scouting. "Dit onderdeel van het voetbal is volop in ontwikkeling", zegt technisch manager Marcel Brands. "Bij PSV hebben we innovatie hoog in het vaandel staan. Daarom willen we ook op dit gebied voorop blijven lopen. We hebben een poosje met Marc als freelancer gewerkt en zijn er van overtuigd dat zijn specifieke expertise meerwaarde heeft."

Ponsen is in staat om uit enorme hoeveelheden data bruikbare informatie te destilleren. Hij ontwikkelde een eigen systematiek die hij nu bij PSV gaat toepassen.

Meer op PSV.nl
Tags

sportwetenschapper cocu ponsen brands bruikbare destilleren freelancer innovatie parttime poosje systematiek toepassen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antonia antony benitez boscagli ehv eredivisie feyenoord gakpo gister guti hibs izecson jong monaco obispo obispu paniek popcorn ramalho rangers saibari sangare santos shevchenko simons teze til tinus veerman ziyech