Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Bommel: 'op de training vaker over de grens gaan'

17 november 2017 10:54

Mark van Bommel gaat in De Telegraaf vrijdag uitgebreid in op de jeugdopleiding. Hij heeft de intensiteit bij de A-junioren flink opgevoerd. "Ik heb een idee over voetbal en daar horen een hoge intensiteit en een goede instelling bij, omdat topvoetbal zoveel vraagt."

"Kijk, de spelers van Manchester City sprinten na het veroveren van de bal met vier man tegelijk de diepte in en de bal gaat ook meteen diep. Ze zijn in staat om in de 90e minuut nog alles eruit te persen. Om dat te kunnen, moet je op de training ook vaker over de grens gaan. Bij de oudste jeugd moet je er bovenop zitten. Wij vragen én eisen veel. Ze moeten het elke dag kunnen opbrengen om ongelooflijk hard te trainen. In topwedstrijden lopen de besten door een muur heen, zo heb ik zelf geleerd bij clubs als Bayern, AC Milan, Barça, PSV en Oranje."

Meer: Telegraaf.nl




Tags

bommel intensiteit telegraaf bayern besten junioren milan muur oranje persen sprinten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage