Transparent
Inloggen
Sluiten

Miljoenen aan prijzengeld voor Zuid-Koreaans toernooi

5 november 2002 10:42

Verslaggever: RvW

Vorige week maakte PSV bekend de mogelijkheden te onderzoeken voor een trip in de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Zuid-Korea. Pluspunt voor Hiddink zou daar vooral bij zijn dat PSV op een toernooi tegen Europese topclubs uit zou kunnen komen. De PSV coach wil in de voorbereiding graag topwedstrijden spelen.

De Zuid-Koreaanse krant Stoo ging vervolgens op zoek naar meer informatie. Een woordvoerder van het schatrijke drankenconcern Ilhwa liet weten dat het bedrijf in juli een 15 dagen durend voetbaltoernooi zal organiseren. Achter het concern zit de religieuze organisatie Tongil . Het bedrijf doet dat in samenwerking met haar eigen voetbalclub Songnam Ilhwa. De Koreaanse club is de grootste kanshebber voor de Koreaanse titel. Zij zal dan ook als gastheer optreden. Volgens de woordvoerder zouden PSV en Bayern Munchen al hun intentie hebben uitgesproken om te komen.

Werknaam voor het toernooi is voorlopig Sunmoon Peacecup World Club League. Het zou moeten uitgroeien tot een toernooi dat eens in de drie jaar gehouden wordt. 8 teams zullen worden uitgenodigd, waarvan 4 uit Europa. Naast Bayern Munchen en PSV zijn volgens de woordvoerder Manchester United, Arsenal, Liverpool, AC Milan en Juventus uitgenodigd. Real Madrid heeft al afgezegd. De ploegen worden in twee poules verdeeld en de winnaars van de poule komen tegen elkaar uit in de finale. Naast de 4 Europese ploegen is Songnam de Aziatische vertegenwoordiger. Daarnaast zouden de organisatoren ??n club uit Zuid-Amerika, uit Noord en Midden Amerika en ??n club uit Oceanie willen uitnodigen.

Reden dat de topclubs interesse zouden hebben om helemaal naar Zuid-Korea te komen, zou voornamelijk het prijzengeld zijn. Er wordt gesproken van een startgeld van 600.000 tot 750.000 Amerikaanse dollars en een bedrag van maar liefst 2 miljoen dollar voor de winnaar van het toernooi.

Links:
Artikel in Stoo
Songnam Ilhwa.
Organisator Ilhwa
Religie Tongil
Universiteit Sunmoon

Meer op




Tags

ilhwa prijzengeld songnam amerika bayern korea stoo sunmoon tongil arsenal concern dollars drankenconcern durend gastheer hiddink juventus liverpool madrid milan oceanie peacecup pluspunt poules religie schatrijke startgeld titel uitgroeien universiteit vertegenwoordiger voetbaltoernooi werknaam world

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage