PSV komt niet verder dan 0-0 tegen 10 man van Arsenal

12 november 2002 23:18

Het is PSV niet gelukt om in Londen van Arsenal te winnen. PSV kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor kwalificatie voor de UEFA Cup. De eerste helft was vrij gelijkwaardig. In een volgepakt stadion waren er nauwelijks open kansen, al was Arsenal optisch wat sterker. PSV speelde rustig en bekeken. Na 35 minuten liet Toure tegen zijn tweede gele kaart op. Tot twee keer toe moest hij een op snelheid gekomen Rommedahl stoppen. Arsenal kwam daardoor al in de eerste helft met 10 man te spelen. Nog voor rust wisselde Hiddink Vogel voor Lucius, omdat de middenvelder na zijn gele kaart tegen rood aan zat. Vooral aan de linkerkant had PSV problemen. Aan de rechterkant speelde Bogelund erg sterk tegenover Henry.

Na rust gooide PSV de schroom van zich af. Tegen 10 man durfde PSV veel meer en kwam met name Robben meer in het spel voor. Met 10 man bleef Arsenal echter gevraalijk en krege het kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde o.a. via invaller Bergkamp die een goede kans verprutste. Vanwege de 0-0 stand in Auxerre bleef PSV aanvallen zonder al teveel risico's te nemen.

Toen 10 minuten voor tijd het signaal uit Frankrijk kwam dat de 1-0 was gevallen voor de Fransen, ging PSV alles of niets spelen. PSV zette Arsenal vast op eigen helft. In die fase waren bijna alle afvallende ballen voor PSV. PSV kreeg zo'n 5 kansen, waarvan 2 100% kansen voor Kezman. De bal mocht er echter niet in, ook niet toen Waterreus als ultieme poging nog mee naar voren ging. Een bal op de lat van Kezman voorkwam een treffer.