Jong PSV wint in Doetinchem, Gakpo grote man bij basisdebuut

19 januari 2018 22:01

Jong PSV heeft voor het eerst in de historie punten weten te pakken op de Vijverberg. Op bezoek tegen De Graafschap werd het 2-3. De ploeg van Dennis Haar kwam nog met 2-0 achter, maar wist zich knap terug te knokken. Cody Gakpo werd met twee doelpunten de grote man aan Eindhovense kant.

Jong PSV kwam na 5 minuten al op achterstand toen Dante Rigo ongelukkig een hoekschop van De Graafschap wist te verlengen en Lars Nieuwpoort hiervan kon profiteren. Na 12 minuten wist de thuisploeg wederom te scoren toen Youssef El Jebli de bal vanaf rand zestien prachtig in de verre hoek krulde.

Het antwoord van Jong PSV kwam al snel toen de verdediging van De Graafschap niet stond op te letten bij een door Jordan Teze snel genomen vrije trap. Cody Gakpo kwam hierdoor na een steekbal van Rigo vrij voor de keeper te staan en wist zijn basisdebuut meteen te bekronen met zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Het duurde lang voordat er weer gescoord werd en opnieuw had Gakpo hier een belangrijke rol in. De jonge aanvaller werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, Rigo schoot vanaf elf meter de bal in het doel.

Het droomdebuut van Gakpo was nog echter niet voorbij. In de laatste minuut wist hij nogmaals te scoren, waardoor de volle punten mee terug gingen naar Eindhoven.

Door de overwinning blijft Jong PSV op de 5e plek staan. Veel verschuivingen waren er niet in de stand, omdat alle ploegen rondom Jong PSV wisten te winnen vrijdagavond.

Opstelling Jong PSV: Room, Van Vlerken, Teze, Obispo (64' Bannani), Carolina, Lundqvist, Rigo, Duarte, Verreth (72' Ritzmaier), Piroe (56' Laursen), Gakpo