PSV wint in blessuretijd: 1-2 tegen Heracles Almelo

21 januari 2018 18:37

PSV is de tweede seizoenshelft begonnen met een 1-2 overwinning tegen Heracles. Zowel in de blessuretijd van de eerste als de tweede helft wist PSV tot scoren te komen. Heracles kwam tussendoor op gelijke hoogte na een makkelijk gegeven penalty.

Phillip Cocu had in zijn basisopstelling een verrassing zitten, aangezien Mauro Junior zijn basisdebuut mocht maken. Hij verving aanvoerder Marco van Ginkel, die nog niet volledig hersteld is van zijn blessure.

PSV had vanaf de eerste minuut de bal en was ook de sterkere ploeg op het kunstgras in Almelo, zonder dat het heel grote kansen wist te creëren. Heracles kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg via Peterson ook een uitstekende kans. Jeroen Zoet wist echter uitstekend te redden. De ruststand leek 0-0 te worden, tot PSV in de blessuretijd een vrije trap kreeg. Hirving Lozano gooide de bal voor en kwam op het hoofd van de volledig vrij staande Luuk de Jong, hij legde breed op Steven Bergwijn en de vleugelaanvaller kon makkelijk binnen tikken.

Na rust was PSV in eerste instantie ook de betere ploeg, het kreeg via Hirving Lozano ook een uitstekende kans op de 0-2. In de 65e minuut floot Ed Janssen echter voor een penalty voor Heracles, toen Brahim Darri heel makkelijk naar de grond ging na een duel met Santiago Arias. Jeff Hardeveld wist dit buitenkansje te verzilveren.

Na de gelijkmaker was Heracles ook direct de betere ploeg op het veld en kreeg ook enkele goede kansen op de voorsprong. Keer op keer stond Zoet de Heraclieden in de weg. Langzaamaan kreeg PSV de grip weer terug en kreeg het ook enkele kansjes, maar het leek toch gelijk te worden in Almelo. Tot in de 93e minuut ... De ingevallen Albert Gudmundsson zette vanaf rechts voor en Luuk de Jong schoot bij de eerste paal hard binnen. Scheidsrechter Janssen floot hierna ook direct af, waardoor de volle drie punten toch nog mee terug gingen naar Eindhoven.