Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong: 'Wissel Luckassen voor Bergwijn was een tactisch logische en sterke wissel'

31 januari 2018 09:24

In een groot interview met Voetbal International blikt Luuk de Jong onder meer terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente, waarbij er veel kritiek kwam over het spel en de wissel van Phillip Cocu door Derrick Luckassen in te brengen voor Steven Bergwijn. De Jong is het echter niet eens met de kritiek dat het een defensieve wissel zou zijn. "Juist niet, het was een tactisch logische en sterke wissel. We kregen moeilijk vat op Assaidi, er was geen rugdekking meer. Door die wissel kregen we weer controle, konden de backs wat hoger staan en kregen we ook direct weer veel kansen," aldus de reserve aanvoerder van PSV.

De Jong was het ook niet eens met de opmerkingen van Gertjan Verbeek dat PSV schijtbakkenvoetbal zou spelen: "Als je de eerste helft tegen FC Twente hebt gezien, weet je toch genoeg? Zij deden in eigen huis niet zo veel, speelden zelf met vijf verdedigers en lieten ons het spel maken. We gingen met 0-1 rusten, maar dat had zeker 0-2 en misschien wel 0-3 moeten zijn. Daarna kwam Twente wel iets beter in het ritme, maar op een paar schoten na werden ze niet echt gevaarlijk."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong bergwijn luckassen twente assaidi cocu gertjan rugdekking schijtbakkenvoetbal vat verbeek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage