PSV onderuit in De Kuip en uitgeschakeld voor de beker

31 januari 2018 22:38

PSV is in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door Feyenoord. Op bezoek in Rotterdam werd met 2-0 verloren. Beide doelpunten werden door rust al gescoord. Sam Larsson en Tonny Vilhena waren de doelpuntenmakers.

PSV begon deels verrassend aan de wedstrijd met Mauro Junior en Gastón Pereiro in de basis voor Marco van Ginkel en Steven Bergwijn. Phillip Cocu verklaarde voor de aftrap al dat Van Ginkel op de bank begon, omdat hij fysiek nog geen drie wedstrijden in de week kon spelen.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en de eerste de beste kans leverde ook direct een doelpunt op. Steven Berghuis was Jorrit Hendrix te slim af. Zijn inzet kon door Jeroen Zoet nog gekeerd worden, maar Sam Larsson reageerde veel alerter op de rebound dan Santiago Arias, waardoor na 3 minuten spelen al de 1-0 op het scorebord stond.

Na de goal speelde zich een leuke wedstrijd af met twee ploegen die veel strijd op de mat legden. Beide ploegen wisten echter niet echt gevaarlijk te worden. Het was voor de wedstrijd zelf dan ook jammer dat een arbitrale misser een grote invloed had op de 2-0 van Feyenoord. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf een corner, waarbij Larsson de bal als laatste raakte. Vanuit de corner wist Tonny Vilhena met een afstandschot te scoren, waarbij de bal door Santiago Arias van richting werd veranderd en daarmee Zoet kansloos liet.

Diezelfde Van Boekel had vlak voor rust nog een belangrijk aandeel in de wedstrijd toen hij een overtreding van Tyrell Malacia niet bestrafte en de jonge linksback van Feyenoord blij mocht zijn dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Het was voor Giovanni van Bronckhorst ook meteen aanleiding om hem in de rust te vervangen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, beide ploegen bleven veel strijd leveren. PSV wist ook enkele malen gevaarlijk te worden, waarbij Gastón Pereiro de beste mogelijkheid kreeg. Zijn inzet werd door doelman Brad Jones uitstekend uit het doel gewerkt.

De Kuip veerde op toen Nicolai Jørgensen met een prachtige stift de 3-0 leek te maken. Toen Feyenoord was uitgejuicht en iedereen klaar stond voor de aftrap, werd de goal echter afgekeurd door de video arbitrage. De Deense spits bleek buitenspel te staan.

PSV bleef jagen op een treffer, het was via Mauro Junior nog dichtbij een treffer toen een vrije trap van hem nog net op de lat getikt kon worden door Jones, maar wist niet meer te scoren. PSV mocht bovendien ook niet klagen dat Marco van Ginkel de wedstrijd uit mocht spelen. De invaller ging hard door en kwam goed weg dat hij slechts een gele kaart kreeg.