PSV VERLIEST IN EINDHOVEN VAN FEYENOORD

17 november 2002 15:06

PSV is tegen de eerste nederlaag van de huidige competitie opgelopen. In het Philips Stadion verloor PSV met 1-2 van Feyenoord. In de eerste helft kwamen de Rotterdammers via Ono en Buffel op een 0-2 voorsprong. Na rust lukte het PSV niet meer om die achterstand te herstellen. Rommedahl scoorde het enige doelpunt van PSV. Scheidsrechter Temmink drukte een grote stempel op de wedstrijd door al na 2 minuten een zuiver doelpunt van Kezman af te keuren. Keeper Lodewijks zou volgens zijn lezing zijn gehinderd.

PSV begon goed aan de wedstrijd en scoorde dus al na 2 minuten. De eerste 20 minuten waren volledig voor PSV. De Eindhovenaren wisten alleen de kansen niet te benutten. Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd gesteund door de 0-1. PSV kon in het vervolg van de wedstrijd niet meer overtuigen. In de slotfase probeerde PSV het nog wel met een slotoffensief. Dat bleek echter niet voldoende om een pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen de concurrent te voorkomen. Feyenoord zette daar in de tweede helft aanvallend op een kans van Buffel naast helemaal niets tegenover. PSV kon de zwakte van de Rotterdammers echter niet afstraffen.

Feyenoord heeft daarmee de achterstand op PSV teruggebracht tot slechts ??n punt. Ajax kan als het wint tegen NEC drie punten uitlopen op de Eindhovenaren.

Het Koreaanse ITV zond de wedstrijd live via internet uit. De eerste helft kon de redactie van PSV Netwerk de zender niet bereiken, waarschijnlijk konden ze het grote aantal bezoekers niet aan. Toen dat minder werd in de tweede helft ging dat beter en hadden we delen van de tweede helft redelijk beeld.