Transparent
Inloggen
Sluiten

Mart van den Heuvel: 'Met een oud-spits als coach boek je niet snel heel lange zegereeksen'

7 februari 2018 07:03

Vanavond kan PSV bij een overwinning op Excelsior het clubrecord verbreken van meeste thuisoverwinningen op rij. Voor het Algemeen Dagblad een goed moment om met Mart van den Heuvel terug te blikken op de vorige reeks, toen PSV onder Guus Hiddink in 1986 en 1987 net zoals nu 21 thuisoverwinningen op rij boekte. De teammanager van PSV zat destijds als verzorger bij het team. Van den Heuvel kreeg de vraag of hij overeenkomsten ziet. "Overeenkomsten tussen toen en nu? Ik zie in elk geval één verschil: destijds leunde je vaker achterover in de dug-out, omdat het na 20 minuten al 2-0 of 3-0 stond. In de huidige reeks is het toch vaak een stuk spannender," aldus Van den Heuvel.

De teammanager ziet echter wel een duidelijke overeenkomst. "Net als Guus weet Phillip precies welke zetten nodig zijn voor het boeken van resultaat."

Mart van den Heuvel hoorde vorige week Željko Petrović over een derde lange zegereeks van PSV. "Hij had het over een seizoen onder Dick Advocaat dat ze met PSV ook heel veel wonnen. Dat moet in de jaren 90 zijn geweest. Hiddink-Advocaat-Cocu, dan praat je over drie middenvelders. Ik weet zeker: met een oud-spits als coach boek je niet snel heel lange zegereeksen. Dan verlies je tussendoor ook wel eens spectaculair met 3-4 in eigen stadion.




Tags

heuvel boek zegereeksen advocaat hiddink thuisoverwinningen achterover blikken clubrecord cocu dug excelsior leunde petrovic spannender verbreken verzorger zegereeks zeljko

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage