Transparent
Inloggen
Sluiten

Bill Maeyer: 'Komst Advocaat naar PSV was in 1994 met één telefoontje geregeld'

10 februari 2018 07:09

In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt voormalig voorzitter van PSV Bill Maeyer terug op de komst van Dick Advocaat als trainer van PSV. Toen Advocaat in 1994 naar PSV kwam, was Maeyer nog de voorzitter in Eindhoven. "Na welgeteld één keer bellen met wijlen Jos Staatsen, toen nog voorzitter van het KNVB-sectiebestuur, was het allemaal pijlsnel geregeld met Dick. Guus zou een goede nieuwe bondscoach zijn en ik wilde dat Dick naar Eindhoven zou komen. Tegenwoordig doen we daar allemaal heel ingewikkeld over, maar toen was het dus in een vloek en een zucht geregeld. Guus werd de nieuwe bondscoach en Dick kwam naar PSV," aldus Maeyer.

Toen Maeyer belde naar Staatsen was Advocaat samen met zijn vrouw op bezoek bij de voorzitter van het sectiebestuur van de KNVB. Maeyer daarover: "Ik heb toen aan Jos Staatsen gevraagd of Dick aan de lijn wilde komen en hem het voorstel gedaan om bij PSV te tekenen. We kenden elkaar uit de tijd dat ik bij de KNVB werkte. Dat kon je toen als voorzitter van PSV allemaal nog in je eentje regelen. Ik ben eind 1996 weggegaan en in dat seizoen zijn we kampioen geworden. Met Dick als coach inderdaad."




Tags

maeyer advocaat bill knvb staatsen sectiebestuur telefoontje ingewikkeld pijlsnel vloek welgeteld wijlen zucht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes madueke ofwel oost overmars pepi praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat seizoenskaart skipper soccernews sparta utrecht voorkennis