PSV dankzij prachtgoals Bergwijn voorbij Sparta

10 februari 2018 21:39

PSV kan met een goed gevoel het carnaval in. Op bezoek bij Sparta werd met 1-2 gewonnen. Beide doelpunten werden op prachtige wijze gemaakt door Steven Bergwijn. Sparta kwam na een paar minuten nog wel op voorsprong door Kenneth Dougall, maar uiteindelijk gingen de punten toch mee naar Eindhoven.

Ondanks de goede bedoelingen begon PSV erg zwak aan het duel. Dat leidde na een paar minuten ook tot de openingstreffer van Sparta. De verdediging van PSV kreeg de bal niet goed weggewerkt, waardoor Paco van Moorsel kon voorzetten. Kenneth Dougall kon ongedekt buiten bereik van Jeroen Zoet binnen koppen.

PSV moest op zoek naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks iets te creëren. Het tempo lag erg laag en Sparta hield alles goed dicht. Het was dan ook bijna uit het niets toen de gelijkmaker in het doel viel. Mauro was feller in het duel, waardoor Steven Bergwijn de bal kon meenemen. Hij krulde die vervolgens uitstekend in de verre hoek.

Na rust begon PSV een stuk feller aan de wedstrijd en ging meteen op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook toen Luuk de Jong de bal terug kopte en Bergwijn de bal vol op doel schoot. De bal vloog prachtig in de hoek en de keeper was volkomen kansloos.

PSV liet toen na om het duel in het slot te gooien, waardoor Sparta kon blijven hopen op de gelijkmaker. De Spartanen kregen ook via Soufyan Ahannach een goede kans, maar daarbij redde Zoet uitstekend op zijn schot. Ook werd Sparta nog gevaarlijk via een kopbal toen Zoet te lang twijfelde bij een lange bal. De kopbal van Friday ging echter net naast. De beste mogelijkheid volgde in blessuretijd toen Bergwijn op het doel van Sparta af ging. De aanvaller was dicht bij zijn derde prachtgoal, alleen ging zijn schot hard op de lat.

Het was wel voldoende voor de 20e overwinning van het seizoen, waardoor de ploeg van Phillip Cocu weer een stap dichterbij de titel is.