Transparent
Inloggen
Sluiten

Cocu: 'Na Heerenveen-uit is het allemaal snel beter en stabieler geworden'

17 februari 2018 07:02

In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt Cocu terug op afgelopen periode. Halverwege september ging PSV nog onderuit op bezoek in Heerenveen, maar heeft sindsdien een uitstekende reeks neer weten te zetten. "Na Heerenveen is het allemaal snel beter en stabieler geworden. Het was een tijd waarin sommige spelers nog zoekende waren," aldus Cocu. "Jorrit Hendrix en Marco van Ginkel waren bijvoorbeeld net als koppel op het middenveld gestart, moesten daar aan de slag met het vervangen van Andrés Guardado als leider en aanjager. En niet onbelangrijk: we stonden niet alleen heel vlug 2-0 achter, ook moesten we al vroeg met tien man verder na de rode kaart voor Hirving Lozano."

Algemeen directeur Toon Gerbrands trekt de vergelijking met zijn eerste jaar bij PSV, toen PSV ook vroeg in het seizoen verloor in Heerenveen, maar uiteindelijk wel kampioen werd. "Toen, in 2014, startten we ook vroeg met een nederlaag in Heerenveen. Nou, samen met een andere verliespartij, bij PEC Zwolle, bleven dat toen ook de enige twee nederlagen in een lange zegereeks."

Gerbrands ziet echter een andere wedstrijd als keerpunt dit seizoen. "De échte spanning zat op de openingswedstrijd van de competitie, thuis tegen AZ. Zo heb ik het altijd ervaren. Rond die wedstrijd zijn intern alle harde gesprekken gevoerd die na onze vroege uitschakeling in de Europa League gevoerd moesten worden," aldus Gerbrands. "Mijn motto is wel bekend: Topsport is zelden comfortabel, dus deal ermee. Voor mijn gevoel was de 3-2 zege op AZ de sleutelwedstrijd in het proces. Méér dan die nederlaag in Heerenveen."




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen cocu gerbrands aanjager andres ginkel guardado hendrix keerpunt koppel lozano motto openingswedstrijd pec sleutelwedstrijd verliespartij vlug zegereeks zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje