PSV verspeelt kostbare punten na rode kaart Lozano

17 februari 2018 21:44

PSV heeft thuis tegen SC Heerenveen dure punten verspeeld. Tegen de 'angstgegner' van Phillip Cocu werd het 2-2. PSV kwam nog op 2-0 voor door doelpunten van Santiago Arias en Luuk de Jong. Na rust kwamen de Friezen echter nog langszij. Hoofdrol in de wedstrijd was echter voor scheidsrechter Higler met een zwaar gestrafte rode kaart voor Hirving Lozano als meest besproken moment.

PSV begon erg stroef aan het duel en leek veel moeite te hebben met het positiespel van SC Heerenveen. Beide ploegen wisten weinig te creëren. Ondanks dat PSV in de loop van de eerste helft steeds sterker werd, viel de openingstreffer toch uit het niets. Uit een corner van Mauro Júnior kon Santiago Arias volledig vrijstaand inkoppen, waardoor PSV op voorsprong kwam.

Vlak voor rust kwam PSV zelfs op 2-0 toen Hirving Lozano na geklungel in de defensie van Heerenveen de bal veroverde en Mauro Júnior vervolgens zijn tweede assist kon geven. Luuk de Jong stond volledig vrij en had de hoek voor het uitkiezen.

PSV leek zonder problemen de rust in te gaan, tot scheidsrechter Dennis Higler opeens een rode kaart zag in een duel waarin Lozano zich probeerde los te rukken van Lucas Woudenberg. Heel veel leek er niet aan de hand, maar tot woede van het publiek werd de Mexicaanse aanvaller wel van het veld gestuurd. Ironisch genoeg gebeurde dit Lozano ook al in Heerenveen toen hij door scheidsrechter Kevin Blom met een discutabele rode kaart werd weggestuurd.

Na rust bracht Jurgen Streppel direct een extra aanvaller in de ploeg met Henk Veerman en werd een verdediger eruit gehaald. De trainer koos er direct voor om alles-of-niets te gaan spelen en dat pakte na ruim 10 minuten spelen goed uit voor de Friezen. Uit een corner werd de bal voorgegeven op de volledig vrijstaande Stijn Schaars. De oud-speler van PSV kon de bal vanaf rand zestien buiten bereik van Jeroen Zoet in het doel schieten.

Wat volgde was een Heerenveen wat met man en macht probeerde de gelijkmaker te forceren en PSV wat er via counters uit probeerde te komen. Scheidsrechter Higler viel echter voornamelijk op met merkwaardige beslissingen. Inworpen werden veelvuldig gegeven aan de verkeerde club, corners werden toegekend waar het een achterbal was en precies andersom. Het meest merkwaardige moment in de tweede helft was een harde overtreding van Denzel Dumfries op Nicolas Isimat. Echter kreeg Stijn Schaars de gele kaart voor die overtreding. Het pakte voor PSV achteraf bovendien ook slecht uit, omdat diezelfde Dumfries voor een overtreding op Steven Bergwijn even later wel geel kreeg.

Uiteindelijk viel de gelijkmaker waar Heerenveen maar op bleef jagen wel. In de 82e minuut zat Jeroen Zoet mis toen de bal via de kluts voor het doel kwam. Voor Reja Ghoochannejhad was het een koud kunstje om de bal in het doel te frommelen.

De gelijkmaker resulteerde vervolgens in een hectische slotfase. Omdat Heerenveen aanvallend gewisseld had en nog maar 2 pure verdedigers op het veld had staan, ging het voor de volle drie punten, terwijl PSV uiteraard ook de drie punten in eigen huis wilde houden. Het resulteerde in een kopbal van Luuk de Jong die via de binnenkant van de paal net niet in het doel viel en in de laatste minuut haalde PSV opgelucht adem toen Daniel Høegh vrijstaand kon inkoppen. Zijn poging ging echter over het doel, waardoor de eindstand uiteindelijk op 2-2 uitkwam.