Transparent
Inloggen
Sluiten

Overzicht PSV nieuws van een rondje Koreaanse kranten

19 november 2002 16:23

Verslaggever: K

Een rondje langs de Koreaanse media leverde veel berichten over PSV op. Een overzicht:

In STOO wordt gemeld dat PSV inmiddels de uitnodiging voor het grote voetbaltoernooi volgend jaar juli in Korea heeft geaccepteerd (zie eerder bericht). Bayern heeft zich afgemeld, Arsenal gata wel naar Korea voor dat toernooi.

Yonghap news meldt dat de 'Hiddink Hero Foundation' elk jaar 11 jonge Koreanen zal gaan helpen die in een moeilijke situatie verkeren, niet alleen op het voetbalveld maar ook sociaal cultureel.

Een uitgebreide enquete heeft uitgewezen dat nog 45% de komst van Hiddink als bondscoach in de toekomst toejuicht, zo meldt Yonhap news

Alle media maken melding van de onderhandelingen van Arnesen en Hiddink met zaakwaarnemer lee van Park. STOO gaat er vanuit dat het wel rondkomt. Hankooki en Sportschosun betwijfelen dat sterk.

Middelpunt van de berichten zijn de uitlatingen van zaakwaarnemer Lee. Hiddink zou volgens Lee geadviseerd hebben dat het beter voor Park zou zijn om eerst in de Nederlandse competitie te gaan spelen en pas later de stap naar een grotere League te maken. Er zou nog niet gesproken zijn over geld, maar Lee liet wel alvast weten 3 miljoen dollar te eisen voor 2 jaar inclusief tekengeld voor de transfervrije speler. Voordat Hiddink zal vertrekken op de 21ste zou er een beslissing genomen worden. Er zal in ieder geval zeker nog een tweede gesprek volgen. 'Maar Park zal niet naar PSV gaan als de eerdere aanbieding niet wordt verbeterd'. Park zal anders bij Kyoto tekenen.

De zaakwaarnemer liet al eerder duidelijk blijken voor het grote geld te gaan en de prijs op te willen drijven. Zelf sprak Park meerdere malen openlijk zijn voorkeur uit naar een hereniging met Hiddink. De PSV coach liet een dag geleden dan ook slim genoeg in een interview weten dat Park naar zijn gevoel moet luisteren en zich niet door derden moet laten beinvloeden en voor het geld te kiezen. Ondertussen liet vader Park weten het niet zo slecht te vinden als de middenvelder nog even bij het Japanse Kyoto zou blijven.

[Wordt vervolgd]

Meer op




Tags

park hiddink lee rondje korea kyoto stoo arnesen arsenal bayern beinvloeden betwijfelen cultureel derden drijven enquete gata hankooki hereniging hero koreanen malen middelpunt rondkomt sportschosun tekengeld toejuicht vervolgd voetbaltoernooi yonghap yonhap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage