Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Woudenberg heeft verklaard dat het meer een duw was'

21 februari 2018 12:58

In gesprek met Voetbal International laat technisch manager Marcel Brands weten dat hij denkt dat Hirving Lozano donderdag vrij gesproken zal worden. Onder meer dat scheidsrechter Dennis Higler na de wedstrijd zelf begon te twijfelen zou hiervoor de reden zijn. "Dat, en de verklaringen van de spelers, moet ervoor zorgen dat de schorsing van Lozano wordt ingetrokken. Lucas Woudenberg heeft verklaard dat het meer een duw dan een klap was. Wij hadden daarom verwacht dat de rode kaart zou worden omgezet in geel. We schrokken dus wel even toen maandag bekend werd dat Lozano voor drie wedstrijden werd geschorst," aldus Brands "Dat Huntelaar voor eenzelfde armgebaar niets krijgt, zegt ook alles. Het is allemaal zo verwarrend voor spelers en trainers. Toen we tegen Sparta speelden, mocht van Bas Nijhuis heel erg veel. Ik denk dat hij voor het geval met Lozano niet eens had gefloten. En Isimat moest tegen Heerenveen naar de kant met een bloedlip na een tik, maar zijn directe tegenstander kreeg niks. Woudenberg had niet eens een bloedlip."

Brands verwacht niet dat de prestaties van PSV minder gaan worden nu er gelijk is gespeeld tegen Heerenveen, Marco van Ginkel nog altijd kampt met een blessure en een schorsing voor Lozano dreigt. "Net zoals ik ook nooit een moment heb gedacht dat de titelrace al een gelopen koers zou zijn. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat Marco en Lozano niet heel belangrijk voor dit team zijn. Het zijn cruciale spelers die iets kunnen forceren tijdens een wedstrijd. Ze zorgen voor stabiliteit," zegt Brands. "Verder ben ik het met je eens dat het spel nog steeds heel wisselvallig is. We speelden bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op het eerste kwartier na uitstekend in De Kuip, maar we hebben vervolgens heel veel moeite om Sparta en Excelsior van het lijf te houden. Dat is een zorg, maar het is gelukkig ook iets waar de concurrentie mee worstelt."

De technisch manager is wel duidelijk welke wedstrijd cruciaal zal zijn: "Als we thuis winnen van Ajax dan mogen we nog twee keer verliezen. Dat duel moeten we absoluut winnen. En verder kijken we echt van wedstrijd naar wedstrijd. We wisten dat we met Heerenveen, Feyenoord en FC Utrecht een serie lastige duels zouden krijgen. Hier moeten we goed doorheen zien te komen."

Brands gaat verder: "De wedstrijd tegen Feyenoord was altijd al cruciaal, maar nu het gat met Ajax is geslonken naar vijf punten, weegt die wedstrijd nu iets zwaarder. We hebben een groep talentvolle spelers in de selectie, zij weten dat ze in de komende periode door schorsingen en blessures wellicht meer kansen krijgen. Ze zijn heel gretig en daar moeten we nu van profiteren. Met Mauro doen we dat bijvoorbeeld al."




Discussieer mee op de forums


Tags

brands lozano woudenberg duw feyenoord heerenveen bloedlip sparta armgebaar eenzelfde excelsior geslonken ginkel higler huntelaar ingetrokken isimat koers kuip lijf lucas mauro nijhuis schrokken utrecht verklaringen verwarrend weegt wisselvallig worstelt zorg zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bastard bergwijn blokkeerde boer clubman doelbewust ehvdgxt eredivisie feyenoord hato izecson jevon koen kroes manolev nederland psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot soccernews stok tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage xavisimons