Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco Timmer: 'Het blijft een groot raadsel waarom een groot talent als Pereiro niet optimaal presteert'

21 februari 2018 22:33

In gesprek met Voetbal International bespreekt clubwatcher Marco Timmer de prestaties van Gastón Pereiro bij PSV. "Pereiro is en blijft een groot raadsel. Iedereen kan zien dat deze jongen fantastisch gaat voetballen. PSV heeft niet voor niets destijds een grote som geld voor hem betaald. Dit was het seizoen dat hij zijn belofte moest inlossen en dat leek hij ook te doen. Hij kreeg de kans op zijn favoriete positie, de nummer-10 positie en met vijf doelpunten en een aantal assists was hij direct belangrijk," zegt Timmer. "Maar daarna kwam de klad er in. En niet eigenlijk zo zeer in de overwinningen van PSV, want die bleven wel komen. Maar toch wel in zijn eigen prestaties. Dat heeft eigenlijk geresulteerd in dat hij uiteindelijk weer uit het elftal is verdwenen. Voorbij gestreefd door Bart Ramselaar en later ook door Mauro Júnior, die als er ingevallen moet worden of nu zelfs een basisplaats heeft hoger staat in de pikorde dan Pereiro. Het blijft natuurlijk een groot raadsel waarom een van de grootste talenten die PSV heeft niet optimaal presteert."

Timmer gaat verder: "Bij vlagen als je hem ziet voetballen druipt de klasse er vanaf. Alleen in dit PSV wordt ook iets anders gevraagd en dat kan hij minder brengen. Cocu hamert altijd op de teamdiscipline. Je moet in je taak goed kunnen spelen en erg goed mee doen in het spel zonder bal. Daarin is hij toch wat laconieker. Om niet te zeggen wat luier. Dan kom je toch weer uit bij types als Ramselaar, maar ook Mauro, die heel veel energie in een wedstrijd kunnen leggen. Die niet te beroerd zijn om vuile meters te maken. Dat zie je bij Pereiro toch minder. Wat dat betreft moet hij de schuld toch bij hemzelf een beetje zoeken. Hij moet meer uit zijn talent halen dan dat hij nou doet."

De clubwatcher van Voetbal International ziet een duidelijk verschil qua karakter met andere Zuid-Amerikaanse spelers. Timmer daarover: "Hij heeft dat gif niet van nature wat Lozano en Suarez wel hebben. Zuid-Amerikanen brengen dat eigenlijk in hun karakter mee en dat zie je vaak in wedstrijden terug in mooi spel, drive en af en toe flink over de rand. Maar hij heeft dat niet. Hij is flegmatiek en dat wordt op een gegeven moment snel verward met lui als het even niet loopt. Het is niet voor niets dat hij een van de meest gewisselde spelers van PSV is. Hij wordt elke keer toch weer van het veld gehaald als hij in de basis mag beginnen en nu is hij zijn plek kwijt. En hij moet natuurlijk nog een WK spelen met Uruguay. Dus wil hij nog iets van dit seizoen maken, wil hij nog iets van het WK maken en presteren, zal hij de resterende tien wedstrijden hier iets moeten afdwingen bij PSV."




Tags

pereiro timmer raadsel mauro ramselaar belofte bespreekt cocu druipt flegmatiek gewisselde klad laconieker lozano lui luier nature pikorde rand suarez teamdiscipline uruguay verward vlagen vuile

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage