Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'De aanklager zei zelf dat dit volledig onrechtvaardig is'

25 februari 2018 10:43

Tijdens de Tafel van Kees ging Marcel Brands uitgebreid in op de rode kaart van Feyenoord en de felle kritiek die PSV kreeg na het verweer tijdens de tuchtzaak van afgelopen donderdag. "Dat zijn de meningen van die mensen. Ik ben donderdag voor het eerst bij zo'n zaak gaan zitten en ook meteen voor het laatst. Je moet daar niet gaan zitten, je gaat je alleen maar irriteren. De aanklager begon zelf met het verhaal dat hij zich het gevoel van PSV kon voorstellen en dit volledig onrechtvaardig is. Maar hij doet er wel een wedstrijd bij. Dan denk ik 'zeg er dan niets over'," aldus de technisch manager van PSV.

Hij gaat verder: "Het geval Huntelaar heb ik zelf niet gezien, dus daar gaat het niet over. Je kunt het een slaande beweging vinden. De commentator van Fox had een andere mening. Bij oud-voetballers vindt de ene het wel en de ander het niet. Als je ziet dat die rapporten dan binnen komen. Er wordt vaak gezegd dat spelers elkaar matsen, dat gebeurt ook bij de arbitrage. Ik ben er van overtuigd dat Higler het niet gezien heeft. Dat kon hij ook helemaal niet zien, dat kun je hem niet kwalijk nemen. Wij hebben die beelden laten zien. Er staat iemand voor en dat zie je ook aan zijn reactie. Hij pakt eerst de gele kaart en daarna rood. Ze schrijven ook alle vier dat hij wordt vast gehouden, maar er wordt niet gefloten."

Brands ging ook in op de vraag waarom PSV in beroep ging tegen de straf. "Dat is geen beslissing van mij. Dat bepaalt Peter Fossen nadat de rapporten waren binnen gekomen. Die waren niet eensluidend. De commissie geeft uiteindelijk als motivatie dat het geen slaande beweging is zoals het is volgens de regels, want dan krijg je gewoon vier wedstrijden. Wat ze gedaan hebben is een wedstrijd minder gegeven, maar hij heeft nog een voorwaardelijke staan van Heerenveen-uit en die komt erbij. En daarom is PSV in beroep gegaan," zegt Brands. "Lozano is een speler die heel veel overtredingen op zich krijgt. In dat opzicht doet hij ook wel eens iets verkeerd. Het is natuurlijk ook een ratje, laten we eerlijk zijn. Van de andere kant, dit had ook makkelijk voorkomen kunnen worden. Fluit gewoon meteen bij de eerste overtreding, dan is er niets aan de hand. Die hele wedstrijd was warrig qua arbitrage. Dan zie je die rapporten na de wedstrijd. Dan moet je toch naar Zeist toe om die te laten beoordelen."

De technisch manager werd ook gevraagd wat hij zelf van de rode kaart vond: "Ik twijfelde ook om het zo te zeggen. Als je de slow-motion kijkt dan denk je dat dit te zwaar gestraft is. Als je de gewone beelden kijkt denk je dat hij toch met zijn arm naar achteren slaat. Ik vond het ook een twijfel. Als de scheidsrechter dan ook nog zegt dat als je die beelden ziet, dat je je voor kan stellen dat je twijfelt, tsjah ..."




Tags

brands aanklager onrechtvaardig rapporten arbitrage beroep slaande commentator eensluidend feyenoord fossen fox gewone heerenveen higler huntelaar irriteren lozano matsen motion motivatie overtredingen ratje slow tsjah tuchtzaak twijfelt verweer warrig zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte