Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: 'Clubmotto van PSV doet recht aan deze titelrace: eendracht maakt macht'

26 februari 2018 08:06

Sjoerd Mossou is zoals velen lovend over het PSV van afgelopen weekend. In zijn column in het Algemeen Dagblad is hij louter positief over het team van Phillip Cocu. "Amper een kwartiertje na de 0-0 van Ajax tegen ADO toonde PSV zich krachtig en zelfbewust, nu wél spelend met de flair van een aanstaand kampioen. Die onverstoorbare eendracht is dit seizoen hét verschil met de concurrentie, zowel op het veld als daarbuiten," aldus Mossou. "Want waar Ajax dit seizoen weer ouderwets uiteen viel in roddel en achterklap, compleet met een ontslagen trainer, bleef PSV tot hoog in de directiekamers kalm en rustig. Oók na de dramatische seizoenstart tegen Osijek in de Europa League. Trainer Phillip Cocu mocht gestaag verder bouwen aan een winnend team, gesteund door de clubleiding."

Mossou gaat verder: "Op het veld deed het verschil met regerend titelhouder Feyenoord zelfs pijn aan de ogen. Dit was een elftal spelend tegen elf individuen. Waar de koploper meteen als één blok druk zette en in balbezit voortdurend volgens een duidelijk plan aanviel, speelde Feyenoord opnieuw als een stuurloos hoopje ellende. Een elftal zonder automatismen, zonder vertrouwen, zonder zichtbare teamspirit. PSV rook in de Kuip vanaf de eerste seconde dat de titel voor het grijpen lag. Het greep Feyenoord bij de keel en liet niet of nauwelijks meer los. Dát kunnen opbrengen op de bepalende momenten, óók in de weken na een tegenvaller, karakteriseert een kampioensploeg. Het clubmotto van PSV mag dan klinken als een cliché, het doet wel recht aan deze titelrace: eendracht maakt macht."




Tags

mossou eendracht clubmotto feyenoord macht cocu spelend aanstaand aanviel achterklap ado bepalende cliche column daarbuiten directiekamers hoopje individuen kalm kampioensploeg karakteriseert keel klinken kuip kwartiertje onverstoorbare osijek ouderwets roddel rook seizoenstart teamspirit titel titelhouder zelfbewust zichtbare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage