Transparent
Inloggen
Sluiten

Theo Lucius: 'Luuk de Jong is super belangrijk voor het elftal'

5 maart 2018 06:42

In gesprek met De Telegraaf is Theo Lucius lovend over Luuk de Jong. De voormalig speler van PSV was als rapporteur voor de krant aanwezig bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag. "Hij maakt niet alleen een wonderschone goal, maar is ook super belangrijk voor het elftal," aldus Lucius. "Luuk heeft een heel moeilijke periode gehad, waarin alles misging en hij veel op de bank zat. Kansen wilden er maar niet in en zelfs penalty’s werden gemist. Dan komen de twijfels en wordt het moeilijk als spits. Toch heeft hij zich knap uit deze situatie geknokt en is hij inmiddels weer een belangrijke pion in het elftal. Dat zegt wel iets over zijn karakter. Ja, Luuk heeft alles weer op de rails."

Lucius gaat verder: "Luuk laat namelijk zien dat hij in meerdere opzichten de ideale spits is voor het huidige PSV. Hij is duidelijk aanwezig, gaat voorop in de strijd en is sterk aan de bal. Bij elke voorzet is hij dreigend en hij weet ook goed aan te geven wanneer de ploeg druk moet zetten. Dat hij inmiddels ook weer geregeld scoort, maakt het plaatje compleet."

De drievoudig international van het Nederlands elftal is ook erg te spreken over de ontwikkeling van Steven Bergwijn. "Die jongen is nu echt aan het doorbreken. Hij heeft een fantastische actie in huis en is super snel. Dat zag je bij dat doelpunt goed terug. Daarnaast weet hij in kansrijke situaties de rust steeds beter te bewaren. Eigenlijk is Steven geen typische links- of rechtsbuiten. Hij heeft een vrije rol aan de linkerkant en de vrijheid om een actie te maken. Dat doet hij goed," zegt Lucius. "Nederland heeft de afgelopen jaren ontzettend slecht gepresteerd en bondscoach Ronald Koeman kan aan een nieuw elftal gaan bouwen. Ik denk dat Bergwijn daar zeker onderdeel van kan zijn. Hij is jong, talentvol en op die positie één van de beste spelers die we hebben."

Bergwijn gaf na afloop zelf aan op de trainingen veel te leren van onder anderen Ruud van Nistelrooy, Luc Nilis en Boudewijn Zenden. Lucius daarover: "Dat zie je ook terug in zijn spel. Je kunt veel leren van dit soort jongens en Steven heeft de kwaliteit op dat op te pakken. Hij is pas 20 jaar, maar ontwikkelt zich alleraardigst."

De conclusie voor Lucius was vrij duidelijk: "PSV wint deze wedstrijd toch weer vrij eenvoudig en wordt daardoor ook vrij makkelijk kampioen."




Discussieer mee op de forums


Tags

lucius jong bergwijn alleraardigst geknokt kansrijke koeman misging nederland nilis nistelrooy pion rails rapporteur talentvol telegraaf wonderschone zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage