PSV blijft 2e na 0-3 winst in Roosendaal; Debuut Huntelaar

23 november 2002 19:13

Verslaggever: JL

Wekenlang was het stuivertje wisselen aan de kop van de ranglijst. Helaas is dat deze week ondanks een 0-3 winst van PSV tegen RBC afgelopen. Ajax won ook met 0-3 in Heerenveen en blijft daardoor PSV 3 punten voor op de ranglijst. PSV zelf won vrij makkelijk met dezelfde cijfers in Roosendaal. PSV begon fel en overrompelde RBC. Doordat Mateja Kezman vanavond niet op scherp stond duurde het lang voordat PSV op voorsprong kwam. Na een reeks kansen gemist te hebben, zakte PSV weg. Toch zette hij PSV in blessuretijd van de eerste helft dan toch op voorsprong. Direct na rust werd het verzet van RBC definitief gebroken. Na doorkoppen van Vennegoor of Hesselink uit een corner kon Ooijer de 0-2 binnentikken. Rommedahl besliste de wedstrijd vervolgens met een fantastisch schot onderkant lat na een assist van Vogel.

In de 60ste minuut mocht Klaas Jan Huntelaar zijn debuut maken in het eerste van PSV. De jonge spits verving Kezman. Hij kreeg een paar kansen, maar vond steeds doelman Aerts op zijn weg.