PSV heeft aan 20 minuten genoeg voor winst tegen VVV Venlo

17 maart 2018 21:36

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo winnend af weten te sluiten. In het Philips Stadion werd met 3-0 gewonnen. Marco van Ginkel wist twee keer te scoren, Hirving Lozano maakte de andere treffer. VVV-spits Ralf Seutjens werd na 58 minuten met rood van het veld gestuurd.

PSV begon met de van de schorsing teruggekeerde Jorrit Hendrix en Hirving Lozano aan de wedstrijd, maar al direct vanaf het begin lag het tempo veel te laag. PSV had moeite om door het blok van VVV Venlo door te komen en de bezoekers kregen zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd toen bij een vrije trap de verdediging van PSV niet goed stond op te letten. Het had echter geluk dat Jerold Promes over de bal heen maaide.

PSV had wel steeds de bal en kreeg uiteindelijk ook de meeste kansen. Omdat het tempo echter veel te laag bleef, nam het gemor op de tribune steeds verder toe. Dat leidde na een half uur spelen ook tot een 'PSV wakker worden' vanaf de tribunes, maar dat leek niet veel effect te hebben op het veld. De paar keer dat het wel goed voor de goal van VVV kwam, stond bovendien Lars Unnerstall in de weg.

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. PSV had de bal, maar het tempo lag veel te laag om de Limburgers stuk te kunnen spelen. Romeo Castelen had zelfs de uitgelezen mogelijkheid om de 0-1 binnen te schieten, maar de mee teruggekomen Luuk de Jong kon de bal net voor zijn voeten wegtikken.

Alles veranderde in de 58e minuut toen Ralf Seuntjes op de rand van het strafschopgebied een duw gaf aan Jorrit Hendrix en daarmee zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. VVV leek direct verslagen en het was wachten op de openingstreffer. Die kwam ook tien minuten later vanuit een corner. Met het nodige fortuin kon Marco van Ginkel in twee instanties de bal achter de uitstekend keepende Unnerstall werken, waardoor de voorsprong eindelijk binnen was.

De definitieve beslissing viel in de 80e minuut toen Steven Bergwijn oprukte vanaf de linkerkant en de bal hard voorgaf. Het was voor de volledig vrijstaande Hirving Lozano een koud kunstje om de bal in het doel te tikken, waardoor de drie punten binnen waren.

Drie minuten later kreeg PSV bovendien ook nog een penalty toen Luuk de Jong een duw kreeg. Dat zorgde voor de tweede treffer van Van Ginkel. Vlak voor tijd mocht Armondo Obispo bovendien nog zijn debuut maken. De talentvolle verdediger kwam in de ploeg voor Nicolas Isimat.