Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco van Ginkel: 'De corner bij de 1-0 was ingestudeerd, ja'

19 maart 2018 07:04

Dat PSV dit seizoen makkelijk scoort uit corners blijkt wel uit de cijfers van het Algemeen Dagblad. De openingstreffer van Marco van Ginkel tegen VVV Venlo was alweer de tiende goal dit seizoen van PSV vanuit een hoekschop. Meer dan iedere andere club uit de eredivisie en evenveel als Ajax en Feyenoord samen. "Ook deze corner was ingestudeerd, ja," gaf Van Ginkel na afloop aan tegenover het AD. "We gingen voor de doorkopbal bij de eerste paal, waarbij ik dan bij de tweede paal zou inlopen. Die doorkopbal kwam nu onbedoeld van een VVV'er die de bal schampte, oké, maar ik stond waar ik moest staan. En daar gaat het om."

Het dagblad legt nogmaals uit hoe bij PSV wordt getraind op de de hoekschoppen. Iedere week begint keeperstrainer Ruud Hesp met het verzamelen van beelden van de komende tegenstander. Daarvan zijn dan zo'n tien wedstrijden en 60 tot 70 corners gescand op trends en bijzonderheden. De bevinden van de keeperstrainer worden omgezet in een compilatie van videobeelden, tekeningen en foto's die vervolgens wordt besproken met de complete technische staf. Ook de data/videoanalist en de spelers zelf worden betrokken bij het kiezen van de uiteindelijke variant voor in de wedstrijd.

Phillip Cocu over het vele trainen op die corners: "We trainen er elke week op, slaan nooit over, zodat het echt routine wordt. Jongens als Marco en Luuk daag je ook uit om zelf op zoek te gaan naar varianten. Zien ze op tv iets bij pak 'm beet Valencia - Atlético Madrid? Schrijf 'm op en breng 'm in."




Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel corners ingestudeerd doorkopbal vvv atletico bijzonderheden cocu compilatie daag eredivisie feyenoord foto gescand hesp inlopen madrid onbedoeld routine schampte tekeningen trends valencia varianten videoanalist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje