Transparent
Inloggen
Sluiten

Jorrit Hendrix: 'Fijn dat ik nu eens een heel seizoen fit blijf'

22 maart 2018 16:52

In een groot interview met Voetbal International kijkt Jorrit Hendrix terug op zijn spel van dit seizoen. De middenvelder heeft voor het eerst sinds hij deel uitmaakt van de selectie van Phillip Cocu een vaste basisplaats. "Daar ben ik heel tevreden over. Helemaal omdat ik in het verleden veel blessures heb gehad en nu eens een heel seizoen fit blijf. Daar ben ik heel blij mee. Even afkloppen natuurlijk, want we zijn er nog niet. Maar dat ik vooralsnog heel ben gebleven, is fijn," aldus de controleur. "Daardoor voel ik me goed, zit ik lekker in mijn vel en dat zie je terug in mijn spel. Maar ik blijf ook kritisch op mezelf, hoor. Ik wil altijd beter en ik verwacht steeds meer van mezelf. Dat wil iedere sportman."

Op het trainingskamp in Orlando afgelopen winter sprak Hendrix al over wat hij van zichzelf verwachtte. "Ik hoef mijn spel niet te veranderen, ik blijf natuurlijk wel wie ik ben, maar ik wil nog bepalender worden voor PSV. Dan bedoel ik niet per se met doelpunten en assists, maar ik wil een speler zijn die veel verantwoordelijkheid draagt. Dat mijn ploeggenoten altijd op me terug kunnen vallen en dat ik niet verzaak," zei de middenvelder destijds. "Dat doe ik nu ook niet, maar ik wil meer bezig zijn met het team dan met mijn eigen spel. In het begin van mijn carrière was ik meer met mezelf bezig. Maar langzamerhand wil ik wel een speler zijn die belangrijk is in het bewaken van de teamorganisatie."

Nu PSV hard op weg is naar de titel, wordt er nog nauwelijks gesproken over Andrés Guardado. Voor Hendrix is dat echter nooit een issue geweest geeft hij aan. "Jullie gaan er steeds maar over door, maar ik ben dit seizoen niet met Guardado bezig geweest. Ik ben puur met mezelf en het elftal bezig. Ik voel wel dat ik misschien wat belangrijker ben geworden, maar ik doe gewoon mijn best en wil het team zoveel mogelijk helpen met het spel dat ik speel. We zijn op de goede weg, maar we hebben nog zes wedstrijden te gaan en daarin moeten we hetzelfde laten zien als in de tweede helft tegen VVV-Venlo."

Ondanks dat Hendrix bezig is aan een sterk seizoen bij PSV ontbreekt hij in de selectie van het Nederlands elftal. "Natuurlijk denk ik eraan, ben ik er in mijn achterhoofd mee bezig geweest, maar niet met te veel verwachtingen. Wil ik er de volgende keer bij zitten, dan zal ik dat zelf moeten afdwingen op het veld," zegt Hendrix daarover.




Tags

hendrix guardado achterhoofd afkloppen andres bepalender cocu controleur orlando sportman teamorganisatie titel trainingskamp uitmaakt verzaak vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage