PSV na rust met ruime cijfers voorbij NAC

31 maart 2018 21:32

PSV heeft zonder veel problemen van NAC Breda weten te winnen. In het Philips Stadion was PSV met 5-1 veel te sterk voor de provinciegenoot. Voor rust zette Marco van Ginkel PSV via een penalty op voorsprong. Na rust kwamen Luuk de Jong en Gaston Periero ook tot scoren en ging de bal twee keer via een speler van NAC in het doel.

PSV begon de eerste minuten wat slap aan de wedstrijd. NAC probeerde via de counter gevaarlijk te worden, maar eenmaal in de buurt van het doel van Jeroen Zoet stond de verdediging van PSV in de weg. Naar mate de eerste helft volgde werd PSV sterker en sterker. Het kreeg ook voldoende kansen om de score te openen.

Die score werd uiteindelijk geopend vanaf de strafschopstip. NAC-verdediger Pablo Mari trok Luuk de Jong onderuit, waarop scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een penalty. Die werd door Marco van Ginkel feilloos binnen geschoten. Dat was ook de ruststand.

Na rust begon PSV wederom niet sterk. De eerste grote kans was ook voor NAC toen een voorzet net over Joshua Brenet ging. Thierry Ambrose kwam één-op-één met Jeroen Zoet, maar de keeper kon reddend optreden.

Het duel leek voortijdig beslist te worden toen na bijna een uur spelen Daniel Schwaab een corner van Hirving Lozano verlengde en deze via NAC-speler Umar Sadiq in het doel ging. Enkele minuten later maakte NAC echter de aansluitingstreffer toen Nicolas Isimat de bal in de voeten van Umar speelde en de aanvaller nu probleemloos in het andere doel kon scoren.

Met nog een kwartier te gaan vergrootte PSV de marge weer naar twee toen een corner van PSV opnieuw verlengd werd. Nu kwam deze voor de voeten van Luuk de Jong en hij kon zonder veel problemen de bal hard binnen schieten.

Aan alle illusies kwam voor NAC een eind toen vijf minuten later Steven Bergwijn werd weggestuurd aan de linkerkant. Zijn schot werd door verdediger Karol Mets van richting veranderd, waardoor doelman Nigel Bertrams voor de tweede keer geklopt werd door een ploeggenoot.

Drie minuten later zorgde Gaston Pereiro met de mooiste goal van de avond voor de eindstand. Vanaf de rand zestien krulde hij de bal in de verre hoek en liet Bertrams kansloos.