Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dong-hyon Kim de andere Koreaanse stageloper'

29 november 2002 11:47

Verslaggever: RvW

Op de persconferentie na terugkomst uit Korea liet Hiddink onlangs weten twee Koreanen op het oog te hebben voor een stage. De ene was Chun-soo Lee, over de andere liet Hiddink zich niet uit. Het lijkt te gaan om de jonge Dong-hyun Kim (zie homepage). Tegenover Stoo meldt de vader van de speler voorafgaand aan Zuid-Korea - Brazili? een informeel onderhoud gehad te hebben met PSV coach Guus Hiddink. Ook een medewerker van de Koreaanse voetbalbond liet weten op de hoogte te zijn van de interesse van PSV. Hij zou de ontmoeting met Hiddink geregeld hebben. Een PSV scout zou onder de indruk zijn geraakt na het zien van een aantal wedstrijden in een Aziatische jeugdvoetbalcompetitie, waar hij was verkozen tot Most Valuable Player.

De vader van de Koreaan liet weten dat Hiddink had voorgesteld dat Kim in januari op trainingskamp komt met PSV. Volgens de vader zit dat er niet in vanwege een trainingskamp van het nationale elftal U20 dat zich voorbereid op het WK in de Verenigde Arabische Emiraten. 'We hebben PSV gevraagd hem tijdens dat WK te volgen. In de lente zullen we met PSV om de tafel gaan zitten' aldus de vader van de jonge speler die voor de Hanyang University uitkomt en nog niet in de professionele Koreaanse League.

De interesse voor de jonge aanvaller Jo-kook Jung lijkt inmiddels te zijn afgekoeld door het feit dat Anyang een transfersom vraagt voor de aanvaller, die Hiddink zelf uit een jeugdcompetitie voor een stage bij het Koreaanse elftal haalde vlak voor het WK.

(met dank aan de auteur van dit artikel voor de achtergrondinfo)

Meer op




Tags

hiddink kim dong hyon korea stage stageloper trainingskamp achtergrondinfo afgekoeld anyang auteur brazili chun emiraten hanyang homepage hyun jeugdcompetitie jeugdvoetbalcompetitie jung kook koreaan koreanen lee medewerker most onderhoud ontmoeting soo stoo university valuable

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte