PSV houdt druk op Ajax via 2-1 winst op Willem II

30 november 2002 21:24

PSV houdt de druk op Ajax vast door een 2-1 zege op Willem II. PSV heeft nu evenveel punten als Ajax. De Amsterdammers spelen morgen echter nog thuis tegen FC Twente. PSV speelde een matige wedstrijd tegen Willem II, maar won wel terecht. PSV kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Vennegoor of Hesselink kopte na een corner de bal precies tussen de paal en de verdediger op de lijn. Voor de spits was het zijn 25ste doelpunt in PSV dienst. Na die goal haalde Addo Shoukov neer in het strafschopgebied. Ondanks de roep van Willem II gaf scheidsrechter Luijten geen strafschop.

Na 22 minuten viel de spanning weg toen Ceesay net als eerder tegen Feyenoord tegen een rode kaart opliep na een onbesuisde actie van achteren op linksback Wilfred Bouma. Tegen 10 man speelde PSV wel op de helft van Willem II maar toonde het te weinig scherpte om de score uit te breiden. Ver in blessuretijd gebeurde dat alsnog toen Mateja Kezman de 2-0 binnentikte.

Vlak na rust was het invaller Van der Gun die profiteerde van een slapende verdediging van PSV en de aansluitingstreffer binnentikte. In het vervolg van de tweede helft namen de 10 man van Willem II nauwelijks risico's. PSV probeerde het wel, maar er zat heel weinig overtuiging in. PSV liet daarmee de kans op een beter doelsaldo liggen en dat kan PSV nog wel eens gaan opbreken in de strijd met Ajax.

Ondanks de 2-1 overwinning kreeg het elftal voor de slappe prestatie een fluitconcert van het eigen publiek te verwerken. Het meest opvallende van de wedstrijd was misschien nog wel dat Hiddink niet wisselde tijdens de wedstrijd.

De scheidsrechter werd na afloop door Canal+ uitgeroepen tot Man of the Match. Hem werden zowel de niet gegeven strafschop tegen Addo en de met rood mogelijk te zwaar bestrafte overtreidng van Ceesay worden aangerekend.