PSV in Kerkrade gelijk tegen Roda JC

18 april 2018 20:19

Het is PSV niet gelukt om daags na het kampioensfeest weten te winnen tegen Roda JC. Op bezoek in Kerkrade werd het 2-2. Namens PSV maakten Hirving Lozano en Jorrit Hendrix de doelpunten.

PSV begon flink gewijzigd aan het duel. Luuk de Jong en Jeroen Zoet konden door blessures niet spelen, Marco van Ginkel werd gespaard wegens knieklachten en ook Santiago Arias was niet helemaal fit. Nicolas Isimat kreeg rust, terwijl op het middenveld Mauro Júnior de voorkeur kreeg. Dat zorgde voor zes wijzigingen in de basis ten opzichte van het duel tegen Ajax en Jorrit Hendrix was de aanvoerder.

PSV was vanaf het begin direct de sterkste ploeg op het veld. De landskampioen had verreweg het meeste balbezit en was ook constant in de aanval. Door een gebrek aan scherpte voor de goal viel de treffer echter niet. PSV dacht wel op voorsprong te komen via een treffer van Hirving Lozano, maar zijn inzet werd afgekeurd omdat hij op de hakken van zijn tegenstander stond.

Roda JC was de ploeg die op voorsprong kwam bij de eerste aanval die het kreeg. Door zwak verdedigen kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van linksback Jannes Vansteenkiste en hij schoot de bal in de verre hoek.

De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong, omdat clubtopscorer Lozano na een knappe solo de bal achter doelman Hidde Jurjus schoot.

Na rust kwam Roda JC direct in de buurt van een nieuwe voorsprong toen Mikhail Rosheuvel de bal kreeg. Zijn schot ging echter snoeihard op de lat. Wat volgde was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. PSV was in de aanval ging, maar veel te slordig was voor het doel.

Dat Roda JC alsnog op voorsprong kwam, was dan ook eigenlijk het niets. Simon Gustafsson kreeg de bal en schoot vanaf zo'n 25 meter laag in de hoek. De bal leek houdbaar voor keeper Eloy Room, maar hij ging echter in het doel.

Twintig minuten voor tijd was het voor Phillip Cocu tijd om in te grijpen en een andere tactiek te hanteren. Cocu bracht Armando Obispo in de ploeg, waardoor PSV met drie verdedigers ging spelen en aan de zijkanten Pablo Rosario en Joshua Brenet steeds liet opkomen. Dat leidde tot veel meer aanvallende impulsen en het leek dan ook wachten op de verdiende gelijkmaker.

Die kwam uiteindelijk in de 86e minuut toen Jorrit Hendrix de bal kreeg en hij vanaf een kleine dertig meter de bal snoeihard in de kruising schoot. PSV ging vervolgens ook nog op jacht naar de overwinning. In de blessuretijd kreeg Joshua Brenet een goede kans na een uitstekende bal van invaller Gastón Pereiro, maar zijn kopbal kon door Jurjus op fraaie wijze gered worden.