PSV gelijk in doelpuntrijk duel tegen ADO Den Haag

29 april 2018 16:24

PSV heeft ook de tweede wedstrijd na het veroveren van de landstitel niet weten te winnen. Op bezoek in Den Haag werd uiteindelijk met 3-3 gelijk gespeeld. Gastón Pereiro was uiteindelijk de grote man bij PSV met twee doelpunten en een assist. Hirving Lozano scoorde de openingstreffer, waarbij hij geblesseerd raakte en vervangen moest worden.

PSV ging vanaf het begin van de wedstrijd direct op jacht naar de openingstreffer. De ploeg werd na 11 minuten dan ook beloond toen Hirving Lozano een voorzet van Gastón Pereiro binnen kopte. De Mexicaan raakte bij zijn doelpunt echter geblesseerd toen hij met zn hand bleef hangen in het net en zijn schouder daardoor een klap kreeg.

Na een blessurebehandeling van enkele minuten probeerde de Mexicaan de pijn te verbijten, maar na een paar minuten gebaarde hij al dat hij niet verder kon en gewisseld wilde worden. Op dat moment viel ook direct de gelijkmaker toen de verdediging van PSV niet goed stond opgesteld bij een lange bal van Abdenasser El Khayati. Lex Immers kon de bal vervolgens terug koppen naar Bjørn Johnsen en de spits schoot de bal hard en laag binnen.

PSV leek het even kwijt te zijn en dat zorgde er voor dat tien minuten later ADO Den Haag op voorsprong kwam. Bij een duel in het strafschopgebied waarbij Nicolas Isimat en Johnsen elkaar herhaaldelijk vast hielden, ging de spits liggen en scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een penalty. Nadat er op het veld enige onenigheid ontstond wie de strafschop ging nemen, omdat Johnsen aast op de topscorerstitel van de Eredivisie, ging El Khayati achter de bal staan. Via de handen van Room ging de bal vervolgens in het doel.

Voor rust probeerde PSV al de gelijkmaker binnen te werken, maar de ploeg van Phillip Cocu wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Dat veranderde echter na rust toen de ploeg vol op de aanval ging spelen en kans op kans kreeg. Het leek dan ook wachten op de 2-2 en die volgde na bijna een uur spelen. Een corner van Albert Gudmundsson werd door Daniel Schwaab verlengd en bij de tweede paal ingekopt door Pereiro.

PSV ging vervolgens op jacht naar meer en was via Pablo Rosario het dichtstbij een treffer. Zijn kopbal ging echter net naast. Terwijl iedereen leek te wachten op de voorsprong van PSV lag de bal weer aan de andere kant in het net. Santiago Arias verspeelde rond de zijlijn de bal, waarbij de bal hoog voor het doel werd geslingerd. Uiteindelijk kwam de bal weer voor de voeten van Johnsen. Waarbij de hele verdediging stil bleef staan en gebaarde voor buitenspel schoot de aanvaller de 3-2 binnen. Van buitenspel was dan ook geen sprake, omdat de bal van een PSV'er afkomstig was.

Ook na de achterstand was het PSV dat domineerde op het veld, al wist het weinig meer te creëren omdat ADO Den Haag de boel achterin goed dicht hield. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker toch op het scorebord toen Pereiro de bal aan de rand van het strafschopgebied kreeg en de bal vervolgens hard in de verre hoek schoot.

PSV wilde na die goal ook de volle winst binnen halen. Kreeg daar ook enkele kleine kansjes voor, maar had net het geluk niet om nogmaals te scoren. De laatste uitwedstrijd van het seizoen eindigde dan ook in een gelijkspel.