Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'De beste beslissing die wij genomen hebben is om Phillip Cocu als hoofdcoach aan te stellen'

16 mei 2018 19:32

Op de persconferentie van woensdagmiddag keek Marcel Brands terug op acht jaar PSV. "Op 1 juni ben ik hier begonnen met Tiny Sanders. Het was een zware klus, een grote uitdaging. Ik kreeg drie doelstellingen destijds mee: proberen weer sportieve successen terug te brengen, jaarlijks een positieve transferbalans te realiseren en meer rendement halen uit de jeugdopleiding," aldus Brands.

Brands gaf aan dat hij zeker dieptepunten gekend heeft in die acht jaar. "Het ontslag van Fred Rutten bijvoorbeeld, die ik als mens heel hoog heb en had zitten," gaf de technisch manager aan. "Het missen van de titel in 2013, toen we ons jubileumjaar hadden en de financiële zorgen in het begin. We hebben ons wel afgevraagd of we in die maand de salarissen wel netjes konden betalen. En last but not least het rumoer rondom het beroemde forum."

Als Brands echter terugkijkt op zijn periode bij PSV kent hij veel meer mooie momenten. "Natuurlijk de kampioenschappen, de Johan Cruijff schalen en de beker," zei hij daarover. "Maar ook de goede prestaties in de Champions League en ook een hele hoop mooie, verrassende en leuke transfers met Strootman, Mertens, Depay, Wijnaldum, Locadia, Pröpper, Guardado, Moreno en ga zo maar door."

Brands ging verder: "Ook heb ik echt genoten van het feit dat jonge spelers bij PSV echt gingen doorbreken. Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Jetro Willems, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia, Memphis Depay, Stevie Bergwijn en al die spelers die er nu nog aan komen. Daar geniet ik intens van."

Ook de progressie binnen de jeugdopleiding zelf ziet Brands als een mooi punt. "Dat Jong PSV in de Jupiler League speelt is toch een overwinning om dat te realiseren," zei hij daarover. "Ook in de jeugdopleiding, waar het enthousiasme er tegenwoordig vanaf spat. Met een prachtige mix van oud-profs die samen met de andere coaches in de jeugdopleiding en de hoofd jeugdopleiding mede verantwoordelijk zijn geweest dat er een heel mooi fundament staat bij de jeugdopleiding van PSV."

Voor Brands was het ook duidelijk wat de beste beslissing was die hij genomen had in zijn periode bij PSV. "Dat is toch het aanstellen geweest van Phillip Cocu als hoofdcoach en hem ook in de moeilijkere tijden door dik en dun te steunen," aldus Brands. "Samen met zijn staf zijn zij van onschatbare waarde geweest voor PSV en zeker ook voor mij."
Tags

brands cocu depay locadia afgevraagd bergwijn brenet dieptepunten fundament geniet guardado hendrix jetro jong jubileumjaar jupiler kampioenschappen least mertens moeilijkere moreno onschatbare rumoer rutten sanders schalen spat strootman terugkijkt tiny titel transferbalans wijnaldum willems zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi