PSV profiteert optimaal via 1-3 winst op FC Utrecht

8 december 2002 14:51

Verslaggever: RvW

PSV heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Ajax (1-1 tegen De Graafschap) en Feyenoord (3-1 in Heerenveen). Zelf won het met 1-3 in de Galgenwaard van FC Utrecht. Het is daarmee voor het elfde seizoen op rij ongeslagen in Utrecht. Ook handhaaft het de uitstekende reeks in uitwedstrijden. PSV komt daardoor op ??n punt van Ajax, Feyenoord is nu op een achterstand van zeven punten gezet.

PSV begon stormachtig en stond al na 4 minuten op een 0-2 voorsprong. Kezman scoorde na een minuut al via een kopbal uit een voorzet van Rommedahl. 2 minuten later kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van Ooijer die niet aarzelde en de 0-2 binnenschoot. PSV nam daarna iets gas terug, waardoor FC Utrecht weer in de wedstrijd kwam. Dat resulteerde vlak voor rust in de aansluitingstreffer van Van den Bergh.

In de tweede helft zette PSV nog een tandje bij en leek het eerder 1-3 te gaan worden dan 2-2, al kreeg ook de FC eeen aantal grote kansen. In de 66ste minuut besliste opnieuw Kezman met zijn 17e doelpunt van het seizoen de wedstrijd. Daarna was het definitief over voor Utrecht. Beide ploegen probeerden het nog wel, getuige het feit dat zowel Kuyt als Kezman de lat nog raakten, maar de echte spanning was inmiddels echt al uit de wedstrijd verdwenen.

PSV kon daarmee een solide overwinning op haar conto bijschrijven, hetgeen goed zal zijn voor het zelfvertrouwen met het oog op het duel tegen Ajax volgende week. Vooral het uitstekende, rustige spel in de tweede helft geeft de Eindhovense burger moed. Bovendien lijkt Kezman het gevoel weer helemaal terug te hebben, hij speelde een uitstekende wedstrijd. Evenals Vogel, die liet zien wel degelijk het gemis van Van Bommel op te kunnen vangen.