PSV onder 19 verliest door vechtpartij ontsierde bekerfinale van Feyenoord

2 juni 2018 12:22

Het is PSV onder 19 niet gelukt om de beker te winnen. De finale op Sportpark Varkenoord ging na verlenging met 2-1 verloren. Joël Piroe maakte de enige treffer voor PSV. Na afloop zou er echter vooral worden nagepraat over de massale vechtpartij die in de verlenging volgde en waardoor de wedstrijd gestaakt werd.

In de eerste helft was Feyenoord de betere ploeg op het veld en kreeg ook de beste kansen. PSV onder 19 kwam er moeilijk uit, maar wist met 0-0 toch de rust te halen.

Na rust veranderde het spelbeeld volledig en was de ploeg heer en meester op het veld. Dat leidde ook tot de 0-1 van Joël Piroe, die van buiten het strafschopgebied de bal in de verre hoek schoot.

PSV leek vervolgens vrij probleemloos overeind te blijven, omdat Feyenoord nauwelijks gevaarlijk werd te worden. Alles veranderde echter een kwartier voor tijd toen Zakaria Aboukhlal bij een opstootje zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken.

Ook met tien man bleef PSV aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg, maar een paar minuten voor tijd begon mede door enkele aanvallende wissels de storm op het doel van PSV. Youri Roulaux kon met enkele reddingen aanvankelijk zijn doel schoon houden, maar moest diep in blessuretijd toch vissen na een vrije trap van Jordy Wehrmann.

Direct na de gelijkmaker werd afgefloten voor het einde van de reguliere speeltijd, waardoor verlenging volgde. Door de zeer aanvallende wissels van Feyenoord konden de Rotterdammers niets anders doen dan vol op de aanval te spelen en kregen dan ook kans op kans. Door goed keeperswerk van Roulaux en ook een beetje mazzel bleef PSV echter overeind. Uiteindelijk viel de treffer voor Feyenoord echter alsnog door een afstandschot van opnieuw Wehrmann.

Na de treffer van Wehrmann lag de wedstrijd lange tijd stil wegens een blessurebehandeling en opstootjes langs de zijlijn. Nadat het spel weer hervat was, duurde het niet lang voordat er weer een opstootje volgde en dit keer een massale vechtpartij het gevolg was, waarbij ook enkele supporters het veld in kwamen. Wisselspeler Justin Lonwijk en Feyenoorder Ian Sleutjens kregen uiteindelijk een rode kaart, waarbij Lonwijk door de beveiliging van het veld gehaald moest worden.

Het gevolg hiervan was dat de wedstrijd gestaakt werd. Nadat het spel lange tijd stil lag, probeerde PSV in de laatste minuten nog aan te zetten. Yorbe Vertessen werd nog gevaarlijk, maar zijn inzet kon worden gekeerd. Nadat de reguliere speeltijd voorbij was, werd direct afgefloten voor het einde, waardoor PSV de treble niet heeft weten te behalen.