Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: 'Interesse van Fenerbahçe in Phillip Cocu is serieus'

15 juni 2018 06:39

Nadat eerder Turkse media al melding maakten van interesse van Fenerbahce in Phillip Cocu weet De Telegraaf te melden dat deze interesse daadwerkelijk serieus is. De nummer twee van Turkije wil Cocu per direct vast leggen. Cocu zou zelf al enkele weken op de hoogte zijn dat zijn naam hoog op de lijst van de Turkse ploeg staat. Contact met PSV is er echter nog niet gelegd.

Ali Koç, de nieuwe president van Fenerbahçe, heeft vrij recent de Fransman Damien Comolli aangesteld als technisch directeur. Comolli is erg goed op de hoogte van het Nederlands voetbal. Als technisch directeur van Tottenham Hotspur had hij Martin Jol als trainer, terwijl hij bij Liverpool Luis Suarez naar Engeland haalde. Hij was destijds de enige die in de spits een wereldster zag. Nu zou de Fransman Cocu naar Istanbul willen halen, die naar mening van Comolli een van de beste Nederlandse trainers is.

Mocht Cocu vertrekken bij PSV, heeft de ploeg al een oplossing in huis met Mark van Bommel. De trainer van PSV onder 19 is volledig gediplomeerd en heeft de ambitie om hoofdtrainer te worden.

Bij Fenerbahce zou Cocu er bovendien financieel hard op vooruit kunnen gaan. Hij zou in Istanbul het vijfvoudige kunnen gaan verdienen als wat hij bij PSV krijgt. De best betaalde spelers van de club ontvangen zo'n vijf miljoen euro netto en de hoofdtrainer heeft een salaris wat hierbij in de buurt zit.

Wat voor de Turkse club een extra aanbeveling is om voor Cocu te gaan is dat hij bij Barcelona meer dan tweehonderd wedstrijden heeft gespeeld en bovendien ook meer dan honderd keer voor het Nederlands elftal uit kwam. Binnen Fenerbahçe is men sowieso gecharmeerd van de Nederlandse school. Dick Advocaat had vorig jaar een nieuw contract kunnen tekenen, maar hij wilde terugkeren naar Nederland. Advocaat was echter wel vol lof over de club.

Koç zou als nieuwe president bijna honderd miljoen euro willen investeren om Fenerbahçe aan een nieuwe landstitel te kunnen helpen. Na het veroveren van de titel gaf Cocu al aan dat hij niet nog jaren bij PSV zal blijven. "Er komt een moment dat een andere club langskomt. Ik denk er pas over na als dingen op mijn pad komen," aldus Cocu destijds.


Tags

cocu fenerbahce comolli telegraaf advocaat fransman koc aanbeveling ali barcelona bommel damien engeland gecharmeerd gediplomeerd jol landstitel langskomt liverpool nederland netto suarez titel tottenham turkije vijfvoudige wereldster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.580 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

antonh belasting cafepraat cbs corona coronavirus down flitsphirips griepgolf horeca knvb kwetsbare lockdown nederland nikiforov omvallen onchristelijk ouderen overgewicht overheid overmars risicogroep rivm sir skipper tinus under vhtlsaw vrijgeven zorg