Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - PSV

14 december 2002 09:56

Verslaggever: RvW

Zondagmiddag staat in de Arena de competitiewedstrijd tussen Ajax en PSV op het programma (13.00 uur). De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen en wordt live uitgezonden door Canal+. Fans die niet in staat zijn de wedstrijd te bezoeken kunnen uiteraard ook weer terecht in de chatbox op deze site om de wedstrijd in gezelschap van andere fans te volgen.

PSV zal de wedstrijd eigenlijk moeten winnen om een kans te maken op de herfsttitel. met nog twee wedstrijden voor de winterstop te gaan heeft PSV ??n punt achterstand op de landskampioen. Verliezen mag in ieder geval niet, omdat de achterstand dan oploopt tot vier punten.

PSV is in competitiewedstrijden nog steeds ongeslagen in de Arena en zal zich daar aan moeten vasthouden. Wel wordt het tijd om Ronald Koeman eens te verslaan. Sinds hij aantrad als coach van Ajax werd het ??n keer gelijk (in Eindhoven) en verloor PSV in de halve finale van de Amstel Cup en in de strijd om de Super Cup.

Beide ploegen hebben een waslijst aan blessures en doen daarin niet voor elkaar onder. Van Bommel, Hofland, Leandro, Coutinho en Marquinho komen in ieder geval niet in actie. Het meespelen van Mateja Kezman is nog een twijfelgeval. Dat wordt zaterdag bepaald, maar het heeft er alle schijn van dat de aanvaller gewoon fit is. Hij heeft deze week alleen niet met de groep mee kunnen trainen. Vorige week tegen FC Utrecht liet de Joegoslaaf zien heel scherp te zijn. Kezman zal dan ook het belangrijkste wapen voor PSV zijn zondag.

Guus Hiddink hield nog een slag om de arm voor wat betreft de basisplaats van Bogelund, aangezien hij niets wil forceren met de rechtsback. Na de opschudding die ontstaan is na priv?-problemen voor Lucius ligt het voor de hand dat Hiddink toch wel voor de Deen zal kiezen ipv Lucius. Verder zal Hiddink nauwelijks wisselingen doorvoeren in zijn elftal. Vogel moet net als tegen FC Utrecht opstaan als leider op het middenveld en de twee diepe spitsen voorin vrijzetten.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Faber, Bouma, Rommedahl, Van der Schaaf, Vogel, Robben, Vennegoor of Hesselink en Kezman.

Aan de kant van de Amsterdammers ontbreken Van der Vaart, Trabelsi, Sikora, Heitinga, O'Brien, Lobont, Timmer en Didulica. Enigszins verrassend is de terugkeer van Chivu in de basis, die in de luwtje van de aandacht voor de Champions League de afgelopen week werkte aan zijn comeback.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, De Jong, Bergdolmo, Chivu, Maxwell, Galasek, Pienaar, Witschge, van der Meyde, Zlatan, Mido (Litmanen).

Meer op




Tags

hiddink kezman arena bogelund chivu lucius utrecht vogel voorbeschouwing aantrad amstel bergdolmo bommel bossen bouma brien canal chatbox coutinho didulica faber galasek gezelschap heitinga herfsttitel hesselink hofland joegoslaaf jong koeman leandro litmanen lobont luwtje marquinho mateja maxwell meyde mido ooijer oploopt opschudding pienaar priv robben rommedahl schaaf sikora stekelenburg timmer trabelsi vaart vennegoor vrijzetten wapen waslijst waterreus wisselingen witschge zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage