Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Ik heb me snel aangepast aan het team, de mensen hier'

31 juli 2018 08:03

Ondanks dat hij pas een maand bij PSV speelt, heeft Nick Viergever zich moeiteloos kunnen aanpassen aan het spel van de regerend kampioen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij terug op zijn start bij PSV. "Ik heb me snel aangepast aan het team, de mensen hier. Het enige smetje is dat we het langzaam moesten opbouwen, omdat ik met een fysieke achterstand binnen kwam," zo geeft de verdediger aan.

Viergever raakte in oktober vorig jaar geblesseerd aan zijn enkel en toen hij in maart klaar was voor zijn rentree raakte hij opnieuw geblesseerd. "Ik merk nog wel dat sommige plekjes fysiek niet helemaal honderd procent zijn. Het zijn de laatste loodjes," zegt hij daarover.

De verdediger is echter niet tevreden over zijn spel tegen Valencia van afgelopen weekend. "Ik speelde wat minder. Het voelde een beetje onwennig, die eerste thuiswedstrijd. Dat was wel balen, de voorgaande duels ging het eigenlijk heel goed," aldus Viergever. "Ach, laten we dat maar gehad hebben nu de serieuze wedstrijden eraan komen."

PSV is wel klaar voor het duel om de Johan Cruijff Schaal van zaterdag tegen Feyenoord en de wedstrijden die daarna volgen. "Zeker wel. Tegen Valencia zag je dat de ideeën die we hebben, worden herkend in de wedstrijd en voor een groot gedeelte ook uit worden gevoerd," zo geeft hij aan. "Dan kan je tevreden zijn. Dat je wint, is mooi meegenomen voor het vertrouwen."

Viergever had tot een half jaar geleden echter nooit verwacht voor PSV te spelen. Hij richtte zich op een vertrek naar de Bundesliga. "Ik had niet over deze stap nagedacht, totdat PSV zich meldde. Zo simpel is het eigenlijk gegaan. Het voelde meteen goed," aldus de van Ajax overgekomen verdediger, die direct verschillen merkt tussen beide clubs. "De hele omgeving is rustiger, relaxter, gemoedelijker. Het bevalt me goed hier."




Tags

viergever valencia bundesliga feyenoord gemoedelijker herkend loodjes moeiteloos onwennig opbouwen plekjes relaxter richtte smetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage