Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Het grote gevaar is dat deze ploegen qua naam veel voetballiefhebbers niet direct aanspreken'

7 augustus 2018 07:03

In de voorronde van de Champions League is PSV gekoppeld aan FK Qarabağ of BATE Borisov. PSV moet vooral waken dat het de tegenstander niet zal onderschatten. Dat geeft Aad de Mos aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het grote gevaar is dat deze ploegen qua naam veel voetballiefhebbers niet direct aanspreken," zo geeft hij aan. "Dat moet er bij de spelers echt meteen uit en daar zal Mark van Bommel ook wel voor zorgen. Het gaat gewoon om een heel grote wedstrijd, met enorme belangen."

Ondanks dat de namen niet aanspraken, vindt De Mos dat PSV zeker geen makkelijke loting heeft getroffen. "De ploegen zitten al tamelijk ver in de competitie en er is niet veel over ze bekend," aldus De Mos. "Een club als Qarabag was vorig seizoen gewoon in staat om Atlético Madrid uit en thuis op een remise te houden en BATE Borisov heeft behoorlijk wat ervaring in de Champions League. PSV kwam zelf in de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog wat te statisch op mij over."

Vorig seizoen wist FK Qarabağ in de voorrondes van de Champions League nog het Deense FC Kopenhagen uit te schakelen. Anton Scheutjens, voormalig keeperstrainer bij PSV, was toen nog in dienst van de Denen. "Wij dachten vooraf dat we Qarabag zeker konden verslaan, maar kwamen gewoon tekort. Het was geen ploeg die heel stug of vervelend speelde en zeker thuis aanvallend voor de dag kwam," zegt Scheutjens over die wedstrijden. "Bij balverlies van ons kwamen ze er wel indrukwekkend snel overheen. Uit verloren we in de hitte met 1-0 en kwamen we goed weg. Thuis wonnen we met 2-1, maar brak een tegengoal ons op."




Tags

mos qarabag bate borisov scheutjens anton atletico balverlies bommel hitte kopenhagen madrid remise voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje