Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong over imago als klager: 'Ik vind oprecht dat ik meer beschermd mag worden in het veld'

11 augustus 2018 07:27

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Luuk de Jong aan dat hij zich niet kan vinden in het imago wat hij heeft dat hij in het veld een klager is. "Nee. Daar ben ik het niet mee eens. Ik draai het zelfs om: ik vind oprecht dat ik meer beschermd mag worden in het veld," zo geeft hij aan.

De Jong vervolgt: "Tijdens het vorige seizoen heb ik het nooit naar buiten gebracht om tegenstanders niet wijzer te maken, maar in de titelrace heb ik wekenlang met een gebroken rib gespeeld. Bij Sparta - PSV in februari kreeg ik een beuk in de derde minuut van Jeffrey Chabot. Het was al de tweede gebroken rib van het seizoen, want in september brak ik er ook één tegen Feyenoord."

De aanvaller vindt dat scheidsrechters meer moeten optreden. "Er moet een grens zijn voor verdedigers. Gewoon dat je weet: als ik over deze grens ga, krijg ik altijd een kaart. Maar sommige scheidsrechters hanteren geen grens. Dat vind ik gewoon slecht en ook gevaarlijk," aldus de aanvoerder van PSV. "En begrijp me niet verkeerd, hè: ik zeg niet dat er geen fysiek contact mag zijn, ik ben daar zelf ook niet vies van. Maar laat het niet gevaarlijk worden. Een rib breken, omdat iemand ongestraft erin mag komen vliegen, dat is gewoon een brug te ver."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong imago klager rib beuk brug chabot feyenoord jeffrey ongestraft sparta vies wijzer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage