Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Als je met 4-0 wint, heb je weinig te klagen denk ik'

11 augustus 2018 23:34

Zijn debuut als hoofdtrainer in de Eredivisie begon Mark van Bommel met een klinkende overwinning tegen FC Utrecht. Hij stond dan na afloop ook tevreden Fox Sports te woord. "Als je met 4-0 wint, heb je weinig te klagen denk ik," aldus Van Bommel, die toch nog wel verbetering zag. "Ik vond het niet super goed, maar we hadden fases in de wedstrijd dat we echt de controle hadden en dominant waren, zoals we dat graag willen. Je scoort dan ook op de goede momenten vind ik. 4-0 is dan wel wat veel, had ook nog wel wat meer kunnen zijn als je die kansen ziet, maar dat zou echt te veel zijn geweest."

De trainer van PSV ging verder: "Je probeert te spelen zoals je dat zelf voor ogen hebt. Dat lukt met fases en dan kun je erg genieten van het spel en hoe we spelen. Dan kun je ook ontspannen op de bank zitten."

Van Bommel gaf ook meer uitleg hoe hij PSV wil zien spelen. "Wij willen de bal zo snel mogelijk terug hebben. Als dat dan gebeurd, heb je controle over de wedstrijd en bepaal je waar je de bal terugveroverd en hoe de tegenstander moet spelen. Dat betekent dat je heel dicht bij de goal van de tegenstander bent. Daarin moet je dan de goede en juiste keuzes maken," gaf hij aan. "Als je dat niet doet zie je ook dat het onrustig word en gaat teruglopen op de eigen helft. Je geeft dan geen kansen weg, maar de tegenstander krijgt wel het gevoel dat er iets valt te halen. Dat willen we niet. Hoe langer we dat doen, hoe beter het wordt. Dat is moeilijk. Dat kun je niet negentig minuten volhouden, maar wel zo lang mogelijk. Die momenten dat je dat niet hebt, moet je de controle hebben en moet iedereen van elkaar weten wat hij doet. Dan krijg je ook bijna geen goal tegen."

Van Bommel wilde echter niets weten dat PSV nu opeens de favoriet voor de landstitel is nu Ajax het seizoen begon met een gelijkspel. "Zo kun je iedere week een andere favoriet gaan aanwijzen," zei hij daarover. "Je moet zelf winnen en dan is het altijd goed om te zien dat anderen punten laten liggen. Maar we spelen niet alleen tegen Ajax hè?"




Tags

bommel klagen aanwijzen bepaal dominant eredivisie fox klinkende landstitel ontspannen teruglopen terugveroverd utrecht volhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje