PSV na zwakke wedstrijd in blessuretijd alsnog voorbij Fortuna Sittard

18 augustus 2018 22:41

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de Eredivisie weten te winnen. Ondanks dat de ploeg van Mark van Bommel geen goede wedstrijd speelde, werd Fortuna Sittard met 1-2 verslagen. Hirving Lozano opende de score in de eerste helft. In de blessuretijd wist invaller Dante Rigo uiteindelijk voor de winnende treffer te zorgen.

De wedstrijd in Sittard begon iets later omdat er geen signaal bleek te zijn met VAR Danny Makkelie. Er werd geprobeerd dit te herstellen, maar ondanks dat het niet werkte, werd toch besloten om af te trappen. Uiteindelijk zou vierde man Stan Teuben telefonisch contact blijven houden met Makkelie, die in het complex van de KNVB in Zeist zat.

Ondanks dat dezelfde elf spelers aan de aftrap stonden die een week geleden tegen FC Utrecht begonnen, leek er een compleet andere ploeg op het veld te staan. De ploeg van Mark van Bommel was erg slordig in de passing en speelde daarnaast ook in een veel te laag tempo. De aanval wist dan ook nauwelijks bereikt te worden en het was Fortuna Sittard dat na een paar minuten al een grote kans kreeg toen Gavin Vlijter alleen op Jeroen Zoet af kon. De doelman wist echter te redden.

PSV wist nauwelijks gevaarlijk te worden. De eerste grote kans was na een half uur pas te noteren toen na een vrije trap via een ingestudeerde variant de bal bij Denzel Dumfries belandde. Zijn kopbal kon echter door doelman Alexei Koselev gekeerd worden. Al leek het vooral meer geluk dan wijsheid in te zitten voor de keeper.

Een paar minuten later was het raak toen Angelino zichzelf knap vrij speelde na een mooie individuele actie. De Spanjaard zette een een-twee op met Steven Bergwijn en gaf vervolgens de bal hard voor. Van achter zijn standbeen schoot Hirving Lozano op doel. Koselev kon nog net redden, maar de rebound kon door de Mexicaan worden binnen gewerkt. Via Gastón Pereiro was de ploeg ook dicht bij de 0-2, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust werd het spel van PSV met de minuut slordiger. Fortuna Sittard kon er meerdere keren gevaarlijk uit komen en de gelijkmaker leek ook in de lucht te hangen. Die zou ook uiteindelijk ook volgen, maar daar ging een duidelijke overtreding op Luuk de Jong aan vooraf. Fortuna mocht van Van Boekel door. Na een snelle counter kwam de bal uiteindelijk bij PSV terecht, waardoor de VAR ook niet meer kon ingrijpen.

Omdat Dumfries de bal echter slecht wegwerkte, kon de thuisploeg opnieuw een aanval opzetten en kwam de bal bij spits Andrija Novakovich. Omdat hij een duw in zijn rug kreeg van Dumfries schoot de spits naar voren en ging op die manier voorbij Nick Viergever. De international van de Verenigde Staten kon de bal vervolgens ook achter Zoet werken.

PSV leek door die treffer weer wakker geschud worden en had nog een klein half uur te spelen om alsnog de winst mee te nemen. Via Luuk de Jong was het een paar keer dicht bij en tot twee keer toe leek de ploeg ook recht te hebben op een penalty. Scheidsrechter Van Boekel wuifde het echter weg en ook de VAR greep niet in.

Uiteindelijk zou de winst echter wel binnen gesleept worden. In de 90e minuut slalomde invaller Dante Rigo het strafschopgebied in. Hij leek de bal te verspelen, maar die werd door Jorrit Hendrix goed terugveroverd. De bal kwam weer voor de voeten van Rigo terecht en de Belg aarzelde geen moment. Hij schoot hard in de korte hoek binnen, wat er voor zorgde dat spelers, reservebank en het uitvak ontplofte van vreugde.