Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing PSV-Vitesse: De herfsttitel lonkt

21 december 2002 10:08

Verslaggever: RvW

Zaterdagavond om 19.30 uur staat de laatste competitiewedstrijd van 2002 op het het programma. In het Philips Stadion speelt PSV tegen Vitesse. In die wedstrijd lonkt de herfsttitel. Bij winst gaat PSV zeker de winterstop in als koploper. Bij een gelijkspel of nederlaag is PSV afhankelijk van Excelsior dat Ajax zondag ontvangt. Bij een gelijkspel van PSV en winst van Ajax komen de Amsterdammers op zij. Ze moeten dan een doelsaldo van +7 goedmaken om de herfsttitel alsnog te pakken. Bij verlies van PSV en winst van Ajax komen de Amsterdammers op ??n punt voorsprong. Maar PSV heeft het natuurlijk helemaal in eigen hand.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Van Hulten. Die zal opnieuw een strijdlustig PSV kunnen verwachten. Tenminste, die strijdlust bracht Hiddink er de laatste twee uitwedstrijden in en het is de bedoeling dat dat een vast onderdeel van het spel van PSV gaat worden. Hopelijk kunnen we daardoor ook eindelijk thuis weer eens genieten. En dat is hard nodig na enkele mindere prestaties in het Philips Stadion.

Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen. Supportersclub PSV Fans United heeft een grote sfeeractie in voorbereiding. Dat belooft een goede impuls te worden. De supporters zullen vervolgens zelf de sfeer moeten doortrekken tijdens de wedstrijd.

Veel wijzigingen ten opzichte van vorige week worden niet verwacht. De geblesseerde Ronald Waterreus zal noodgedwongen vervangen worden door Jelle Ten Rouwelaar. Hij maakt daardoor zijn debuut in het Philips Stadion. Het meespelen van rechtsback Kasper Bogelund is twijfelachtig. Als hij niet kan spelen, zal hij opnieuw vervangen worden door Theo Lucius. Verder ontbreek het vaste rijtje spelers: Van Bommel, Hofland, Leandro en Marquinho.

Vermoedelijke opstelling PSV: Ten Rouwelaar, Lucius (Bogelund), Ooijer, Faber, Bouma, Rommedahl, Van der Schaaf, Vogel, Robben, Venneoor of Hesselink en Kezman.

Vitesse zit na financieel nu ook sportief in een dal. Mede als gevolg van een hele reeks blessures ging het thuis afgelopen woensdag met 1-2 onderuit tegen Excelsior. Inmiddels is het lijstje afwezigen van Vitesse behoorlijk uitgedund. Stefanovic keert weer terug in het centrum van de verdediging na zijn schorsing. Hofs, Knol, Laros, Zeman, Nanu en Zongo ontbreken nog. Voor Van der Schaaf is het het weerzien met zijn oude club. Na zijn goede spel tegen Ajax zal hij zich ook nu ongetwijfeld extra willen bewijzen.

Meer op




Tags

vitesse herfsttitel lonkt bogelund excelsior lucius rouwelaar schaaf voorbeschouwing belooft bommel bouma dal faber goedmaken hesselink hiddink hofland hofs hulten kasper kezman knol laros leandro marquinho nanu noodgedwongen ontbreek ooijer robben rommedahl sfeeractie stefanovic strijdlust strijdlustig supportersclub twijfelachtig uitgedund venneoor vogel waterreus weerzien zeman zongo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage