Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel wil af van kunstgras: 'Interlands en Europees speel je ook op echt gras'

24 augustus 2018 16:45

In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Mark van Bommel weten dat het kunstgras op De Herdgang wat hem betreft op termijn gaat verdwijnen. Jong PSV speelt momenteel haar wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op kunstgras, terwijl daarnaast ook PEC Zwolle, de tegenstander van zaterdag, op plastic speelt. "Wij hebben ons goed voorbereid op het duel in Zwolle. Een deel van de training hebben we op kunstgras afgewerkt," zo gaf hij aan.

Van Bommel ging verder: "Het aanleggen van een kunstgrasveld heeft een groot voordeel, namelijk dat je er onder alle omstandigheden op kunt voetballen. Maar ik vind dat je op het hoogste niveau niet op deze ondergrond moet spelen. Het maakt het voetbal anders en dat moeten we niet willen met zijn allen."

De trainer van PSV ziet wel de financiële voordelen van de plastic ondergrond. "Je hoeft maar een veld te onderhouden, kunt altijd in je eigen kleedkamer blijven en hebt altijd dezelfde omstandigheden," zegt hij daarover. "Maar als je in de hoogste divisie speelt, moet je op gras spelen. Interlands en Europese wedstrijden speel je ook op gras. Dat is voetbal. Bij kunstgras zie je andere schoten, aannames en tackles. De bal stuit ook heel anders."




Tags

bommel gras ondergrond plastic aanleggen aannames herdgang jong kunstgrasveld pec stuit tackles

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage